gedrag

Terwijl in  Nederland de discussie nog volop woedt en de regering een vuurwerkverbod nog lang niet aandurft, heeft de Vlaamse regering begin dit jaar al de drastische stap genomen: in heel Vlaanderen wordt consumentenvuurwerk verboden, tenzij..

Natuurlijk, je hond is zo goed opgevoed dat hij op je commando ”zit” direct door de achterpootjes gaat. Maar doet hij dat ook als je buurman het vraagt, of iemand die uit een heel andere streek van Nederland of Vlaanderen komt en een “dik accent” heeft?

De huidige straffen die worden uitgedeeld aan mensen die hondengevechten organiseren, zijn hoog genoeg. Ook zou een levenslang houdverbod voor mensen die gevechten organiseren of honden fokken voor vechtdoeleinden geen oplossing zijn.

Een 63 jarige man uit Bremen, Duitsland, is overleden aan een zeer zeldzame infectie nadat hij door zijn hond gelikt was.

Je hebt waakhonden door hun werkdrive en karakter, die andere dieren weghouden van velden en kuddes.

De Inuit, vroeger ook wel Eskimo’s genaamd, leven al eeuwenlang vergezeld door hun sledehonden.In het wilde en onherbergzame Noordpoolgebied is er geen betere metgezel dan een hond, hoewel niet zomaar elk ras daarvoor ingezet kan worden. 

De leesvaardigheid onder jongeren in Nederland loopt terug. Trouw schrijft vandaag “60 procent van de Nederlandse jongeren zegt alleen te lezen als het echt moet, bijvoorbeeld om informatie te vinden.

De Vlaamse Elke Boxoen is afgelopen weekeinde Wereldkampioen DogDance geworden in de Freestyle-klasse. De  inwoonster  van kustplaats De Panne behaalde haar titel in het Duitse Stuttgart.

Mocht u het nog niet gemerkt hebben, morgen is het “Black Friday”.  Zwarte vrijdag dus, en dat is heel iets anders als Blue Monday of Witte Donderdag.

Ook de Finse kennelclub heeft een looptest ontwikkeld voor kortsnuiten. Dit is gedaan in samenwerking met de Faculteit voor Diergeneeskunde in Helsinki.
Er is nu een filmpje online geplaatst om te test te verduidelijken.
 

Vuurwerkangst komt helaas bij veel honden voor, en de decembermaand is voor hen niet gemakkelijk te doorstaan. En in veel gebieden begint het probleem al in november. Hoewel de angst voor harde geluiden eigenlijk heel natuurlijk is, is het in sommige gevallen toch te verhelpen.

Er is een nieuw middel op de markt tegen schijndracht: Finilac.

Vol met liefde en passie voor straat- en zwerfhonden in een of ander ver land, zet u zich in via Stichting of anderszins om die honden te redden en naar goede en veilige huizen in Nederland of België te brengen.

We zien het Koning Willem-Alexander of Koning

Onderzoek suggereert dat hondenrassen met minder kunstmatige selectiegeschiedenis zich meer wolfachtig gedragen.

Gaan we het meemaken, komt er definitief een einde aan de door velen als onterecht geziene hondenbelasting?  Het antwoord van de minister op kamervragen van 50PLUS is weliswaar nog erg “ruim”, maar het lijkt enigszins die kant op te gaan.

Hoe oud is mijn hond, in mensenjaren gezien dan. Dat blijft voor veel mensen een spannend iets.

LPT, Het controversiële laboratorium voor dierproeven, waarin een Zwitsers farmaceutisch bedrijf bloedige experimenten op honden en andere dieren heeft uitgevoerd , sluit begin 2020.

Goed, voor de meeste mensen met honden is het geen dagelijkse zaak, maar wie wel regelmatig –met hond-  vliegt, kan Azië maar beter ontwijken. En eerlijk gezegd, Europa doet het niet zo heel veel beter. Waar hebben we het over?

Alhoewel het maar heel beperkt is, vaak wordt nog gezegd dat castratie (zo heet het ook bij teven) van een teef de kans op kanker doet verminderen.

Wij, de mens, leven al een kleine 40.000 jaar samen met het dier dat als eerste gedomesticeerd werd, de hond.

Begin 2018 nam het aantal sterftes toe onder jonge koolmezen. Dat werd gemeld door vogelliefhebbers in met name stedelijke gebieden.
In eerste instantie werd gedacht aan een verband met de middelen die werden gebruikt tegen de buxusmot. Maar klopt die gedachte wel?

Sociale honden, en dan sociaal naar mensen, krijgen significant vaker kennelhoest. Dat blijkt uit recent gepubliceerd onderzoek van Alexandra Protopopova van de Universiteit van Texas.

Positieve training, belonen, we kennen het allemaal, maar toch zien we ook nog wel de negatieve  methodes, de afstrafmethodes.

Bleek uit recent onderzoek nog dat mensen met een hond langer leven, vooral na een hartaanval, uit net weer wat nieuwer Australisch onderzoek blijkt nu dat het hebben van een hond je eenzaamheid vermindert.

Of de film ook in Nederland en Belgie in de bioscopen komt weten we nog niet, maar er komt weer een hondenfilm uit. In ieder geval een film over een roadtrip met een hond.

Als goede hondenbazen begrijpen we –meestal- prima wat onze honden bedoelen, maar wie heeft niet af en toe verzucht “ik wou dat je kon praten”?   Het commando “Spreek” resulteert meestal  in voor ons toch wat onverstaanbare blafjes.

Een aantal maanden geleden stond het internet vol met verhalen over honden die op shows `onheus betast` waren. Undercover-video´s gemaakt op enkele FCI- en non-FCI-shows moesten de seksueel getinte aanrakingen bewijzen.

Het Algemeen Comite van de FCI heeft per 1 november nieuwe regels vastgesteld voor het verlenen van stambomen, althans, voor het toevoegen van opmerkingen op een stamboom.

Ruim 400 Rottweiler-eigenaren uit heel Duitsland demonstreerden vorige week  zondag in het centrum van Rottweil tegen de mogelijke verscherping van de “Rassenliste”, de lijst met gevaarlijke honden, in de deelstaat Baden-Württemberg.