Gedrag | Dogzine

Gedrag

Als mensen in een heel drukke, lawaaiige omgeving zijn, bijvoorbeeld op een feestje, zijn ze meestal toch in staat om ergens tussen al dat lawaai te horen dat iemand hun naam uitspreekt.

In een op een touchscreen-gebaseerde taak die individuele dieren toestond om voedsel aan anderen te verstrekken, gedroegen wolven zich meer sociaal ten opzichte van hun roedelgenoten dan honden. Da

Is de hond beter in staat om met mensen samen te werken dan de wolf?Waren er in de domesticatie van honden uit wolven bepaalde eigenschappen in de hond die hem meer domesticeerbaar maakten.

Over de gevolgen die castratie van een hond heeft op de gezondheid wordt al steeds meer bekend, maar de gedragsveranderingen zijn nog een onderbelicht onderwerp.

We zien regelmatig onverwachte en ongewone relaties tussen honden en andere dieren (met inbegrip van ons mensen) langskomen. Toch is het soms wel leuk als feelgood-moment om er naar te kijken.

Honden zijn leuk, maar hondenpoep is een van de grootste ergernissen die er zijn, in ieder geval als het op de stoep of in het gras langs die stoep ligt.

Iets wat we natuurlijk allemaal al lang weten, honden hebben zo hun eigen stemmingen en persoonlijkheidstrekjes. Net zoals wij mensen.

Honden houden van snuffelen, van het gebruiken van hun neus.

Aantrekkingskracht, gevoelens en emoties zijn maar vreemde dingen en stroken niet met het werk van de natuur en de wetenschap.

Zijn honden net zo gehecht aan speelgoedknuffels en dekentjes als jonge kinderen?  Een nieuw op te zetten onderzoek wil daar een antwoord op

Heeft u een toypoedel, dwergkees of chihuahua?  Slecht nieuws, want kleine honden zijn dommer dan grote honden.

Het is weer zover, de meest depressieve dag van het jaar, Blue Monday, is aangebroken. Wikipedia zegt “De vader van 'blauwe maandag' is de Britse psycholoog Cliff Arnall.

Terwijl het meeste vuurwerk weer voor maanden in de kast verdwijnt, kijken we nog één keertje terug naar dat vuurwerk. Dogzine vroeg recent wat mensen gedaan hadden bij een bange hond.

Aan één trouwe hond die op zijn baasje wacht voor het ziekenhuis zijn we bijna al gewend, maar in de Braziliaanse stad Cianorte doen ze het in de overtreffende trap.

Het kopiëren van onzinnig gedrag was lange tijd voorbehouden aan mensen. Met “onzinnig” gedrag wordt dan bedoeld gedrag wat niet logischerwijs tot resultaat leidt.