gedrag

De Raad van Beheer heeft formeel kenbaar gemaakt dat ze de CFR eis voor fokkers van extreem kortsnuitige rashonden los laat en in plaats daarvan de Cambridge BOAS-test in de convenanten en het 10-stappenplan opneemt.

De rashondenfokkers maken zich zorgen. Zorgen om de fokkerij zoals die op dit moment op grote schaal plaatsvindt bij fokkers waarbij gezondheid van de honden en pups niet op de eerste plaats staat.

Tomatensap in plaats van een tandartsbehandeling bij je hond? Ja, het kan...  lees maar hoe!

Wout Arxhoek

9 november 1946 - 10 september 2020

Hoewel in de landen om ons heen de hondenshows weer langzaam opstarten na (of tijdens) Covid-19, wil het in Nederland nog niet echt vlotten. Onlangs werd bekend gemaakt dat zowel Dogshow Bleiswijk als de Kerst Winner Show te Gorinchem toch worden afgelast.

Beslissende actie tegen Al Qaida door onbevreesde Mechelaar

Ook wel Internationale Hondendag genoemd...

Afgelopen dinsdag 18 augustus 2020 overleed Arjen van Alphen, de man die de kijk op honden in heel Nederland en daarbuiten veranderde met zijn roedelmethode. Van Alphen koos voor een omgang met de hond die het dichtst bij de natuur van het dier lag.

Noord-Korea wil het houden van honden als huisdieren verbieden.  De voornaamste reden is dat de voedselvoorraden in het land, dat al jaren onder voedseltekorten lijdt, nu helemaal dreigen op te raken.

Na Frankrijk en Vlaanderen komt ook Duitsland met strengere wetgeving

Artikelen in Duitse kranten over de opkomst van nieuwe teken zorgen voor onrust, ook in Nederland.

Op 11 augustus kreeg de Nederlandse Poedelclub een verheugend mailtje binnen: de aanvraag voor nationale erkenning van de Chien particolore à poil frisé, in het Nederlands Franse krulhaar, meerkleurig geheten, is goedgekeurd door de Franse en de Nederlandse kennelclub!

Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dogzine ging er samen met de juristen van de NVWA voor zitten en stelde een artikel samen over wat er nou eigenlijk moet en mag.

Steriliseren van overdreven gebouwde honden, pups tot 10 weken thuis en elke fokker geregistreerd. 

Beschikken honden over een ingebouwd kompas?

Bepaalde rassen zijn gevoeliger, maar ook jongere honden en gecastreerde honden.

Vooralsnog wordt fokken en handelen verboden voor "Scottish Fold-katten", maar lijst wordt uitgebreid.

In Engeland wordt graf geliefde oorlogshond verwijderd om zijn naam...

Woede over weghouden hulpverleners bij brandend asiel, 52 honden en 2 katten dood, 190 dieren gered. (update onder het artikel). In het tweede asiel zouden nog steeds honden opgesloten zitten (20-7 1600 uur)

Casteren... als je het doet, wat is dan een goede leeftijd en wat zijn de risico's per ras. Een vertaling/samenvatting van het meest recente onderzoek.

Gemiddeld wordt een hond ruim 15 jaar.. rashonden leven niet langer of korter

De dierfarmaceut MSD/Merck Animal Health breidt haar productenreeks uit in de Verenigde Staten. Op 9 juli werd er goedkeuring gegeven voor een nieuwe vlooientablet van het merk Bravecto.

Minder problemen met kinderen door een hond

Op online veilingen worden hoge bedragen geboden voor kampioens-herdershonden

Een afwijkend gevormde lumbale wervel komt bij diverse rassen voor.
Dit kan problemen geven.

Burgemeester laat honden en katten in quarantaine plaatsen bij verdachte symptomen

Wie de regels van de Raad van Beheer overtreedt kan worden gemeld bij het Tuchtcollege.