gedrag

Geen wereldnieuws, maar mogelijk wel een wereldrecord.  Een dierenarts in het Thaise Pattaya waarschuwt eigenaren van honden tegen het kopen van “rubber ducks”, plastic/rubber speelgoedeendjes, nadat ze er maar liefst 32 moest verwijderen uit de maag van

De Duitse politie heeft dinsdagavond een hondentransport aangehouden op de A3 bij het Duitse Wurzburg.

Online verkoopsites als Marktplaats, Ebay en Speurders zijn al jaren het verkoopkanaal waar malafide fokkers en illegale pup-importeurs “gemakkelijk” hun honden kunnen aanbieden. Door de populariteit van dergelijke sites is het bereik groot.

Het hele model van fokken met honden voor de gezelschapsdierenmarkt moet op de schop. Dat betogen wetenschappers van de La Trobe University in Wodonga, Australië.

De Hong Kong Kennelclub heeft besloten de expositie van 8 september a.s. af te gelasten. 

“Twee monstermeervallen met reusachtige proporties werden deze week gevangen in Nederland. De kans is groot dat het Nederlands record binnen no time weer verpulverd wordt.

Youtubbers, Instagrammers, ze gaan de laatste tijd steeds verder in hun pogingen om aandacht te krijgen.  Aandacht betekent meer views, en meer views betekent meer geld.

De hertogin van Sussex wil een boek voor kinderen schrijven, dat over honden uit het asiel gaat.

Ze worden steeds populairdere, de pet-trackers of pet-wearables. Kleine elektronische apparaatjes die je hond aan zijn halsband draagt, en die je via je smartphone informatie geven over zijn activiteiten (als je met hem wandelt, of gewoon als hij thuis is en jij niet).

Angst voor de dierenarts, leuk is het niet, maar honden kunnen er last van hebben. En, zo blijkt uit een recent Australisch onderzoek, of een hond angstig is om de spreekkamer in te lopen, hangt nauw samen met een aantal vaste factoren.

Voor de Franse bulldoggen is het al keer zeven, voor de overige rassen is het de derde keer.. “Bark in the Park”, het hondenevenement dat half augustus, om precies te zijn 17 en 18 augustus, weer wordt gehouden in de fraaie kasteeltuin van Kasteel Groeneveld in Baarn.

Als er ergens een hond in een auto wordt gevonden met warm weer, roept iedereen om het hardst dat hij of zij de ruiten wel even zou inslaan, waarbij een aantal mensen ook nog eens verbaal precies weergeeft welke behandeling de nalatige hondeneigenaar zou overkomen mocht deze zic