gedrag

Het doek is definitief gevallen voor de Benelux Winner.

Wie zijn hond een Winnertitel kan geven op een show in België, Nederland en Luxemburg, mag de titel “Benelux Kampioen” dragen.  De hond dan.

Het is geluidloos doorgevoerd, maar ook Luxemburg, de Fédération Cynologique Luxembourgeoise, laat nu honden uit “groep 11”, oftewel de Nationaal Erkende Rassen toe, rassen die in het land van herkomst als officieel ras erkend zijn door de Nationale kennelclub.

De Raad van State vindt dat de gemeente Bladel, waar Hapert in Brabant onder valt, ten onrechte dwangsommen heeft opgelegd aan het bedrijf Dutch Pet Farm, waar de bekende J.Castelijns een van de bestuurders in de BV is.

Liefhebbers van muziek en van honden met een account bij muziekstreamingdienst “Spotify” kunnen voortaan hun favoriete muziek automatisch delen met hun viervoeter. Bovendien, Spotify maakt de lijst aan gebaseerd op ede karaktereigenschappen van de hond.

Ook vorig jaar was er al sprake van strenge controles, en dit jaar kondigt de Steirischen Hundesport-Klub het duidelijk aan: er gaat zeer streng worden gehandhaafd op dierenwelzijn op de shows, te beginnen met die in Graz, Oostenrijk. De show zal plaatsvinden op 29 februari en 1 maart 2020..

Komende week starten de Nationale Voorleesdagen. 22 Januari tot en met 1 februari staan in het teken van voorlezen voor en door kinderen. Het doel is om de fantasie van een kind te verrijken, de taalvaardigheid te verbeteren, maar ook om het plezier van voorlezen te beleven.

In Nederland zijn ontzettend veel honden. Er wordt uitgegaan van 1,5 miljoen.
Jaarlijks overlijdt ca 10% en die worden vervangen. Dan kom je al snel op zo’n 150.000 honden, pup of volwassen, per jaar.

Dat een anti-allergische hond niet bestaat weten veel mensen tegenwoordig wel: dat mensen vaak minder reageren op niet-ruiende honden komt simpel door dat feit: ze ruien niet en verspreiden daardoor minder huidschilfers en haar.

Is het KluivertDogRescueCenter nu wel of niet een stichting die zijn donateurs oplicht? Althans, het Avro-Trosprogramma Radar heeft die indruk gewekt met de uitzending van eind november vorig jaar.

Een genetische mutatie, die vooral bij windhonden voorkomt, zorgt ervoor dat een enzym dat bij niet-gemuteerde honden anesthetica afbreekt, in een veel mindere hoeveelheid wordt aangemaakt.

Luchtvaartmaatschappij Qantas (Australië) heeft kort op elkaar te maken gekregen met twee overleden honden op binnenlandse vluchten.

Engeland gaat restricties stellen aan het inschrijven van honden met de merle-aftekening.
Dat verzoek werd ingediend door meerdere rassen die deze kleur niet in hun populatie wensen.

Koala's verstrikt in de catastrofale bosbranden in Australië hebben een nieuwe beschermengel - honden.

Er gebeurde veel in de wetenschap rond de Engelse Cocker Spaniel in korte tijd. Allereerst werd er een ernstige vorm van retinadysplasie vastgesteld bij een Engelse Cocker Spaniel reu bij een oogspecialist in Engeland.

Lassie. Wie nu aan toverrijst denkt is vermoedelijk van een jongere generatie, wie aan een Schotse collie op TV denkt zal waarschijnlijk stammen uit het jaar 1975 of eerder…  “Lassie” kwam als TV-serie namelijk al in 1954 op TV, toen nog in de Verenigde Staten.

Het hebben van honden is goed voor je gezondheid, je hart, je geestelijke gesteldheid. Meerdere onderzoeken tonen dit aan. Al zetten sommigen ook weer vraagtekens bij de uitkomsten.

In de regio van Keulen en Leverkusen zijn de afgelopen dagen diverse gevallen van hondenziekte bij vossen vastgesteld. Hondenziekte staat ook bekend als Ziekte van Carré of distemper. Inmiddels worden ook gevallen bij vossen rondom het iets noordelijker gelegen Duisburg gemeld.

Dat sommige mensen een dier in de steek laten en op straat zetten is al erg genoeg, in Portugal werd kort geleden de overtreffende trap bereikt.

De AKC, de American Kennel club, heeft twee nieuwe rassen erkend per 1 januari jl: de Barbet en de Dogo Argentino zijn toetreden tot de lijst van erkende rassen

Oud en Nieuw is voorbij. Dat ging niet zonder slag of stoot, of liever gezegd, niet zonder veel schade en geweld. In Nederland ging er voor de lieve som van 77 miljoen euro aan vuurwerk de lucht in en de roep om een verbod wordt steeds sterker.

De vuurwerkverkoop is nog maar net van start en de meldingen over problemen stromen al binnen. Dogzine probeert in beeld te brengen waar de problemen het ergst zijn en ook wat die problemen precies zijn.

Sinds een aantal maanden kent Nederland de neuslengte-index als indicator of er wel of niet met brachyocefale honden gefokt mag worden.

Of elke regel ook daadwerkelijk werkt is afwachten, maar de Vlaamse minister van dierenwelzijn, Ben Weyts, is op zijn terrein beslist de minister van doorpakken.

Het was een koude kerstavond en het kerstgevoel leek ver weg. Justin en Julie kwamen terug van de dierenkliniek, nadat ze de vreselijke beslissing hadden genomen om hun geliefde hond van 14 jaar, Banjo, in te laten slapen. De kanker had het kwetsbare lichaam van Banj

Honden mee naar je werk, het zou de werksfeer verbeteren en zorgen voor minder stress. Toch is niet iedereen even enthousiast

Nederland heeft er sinds 21 december 2019 een allround keurmeester bij: vandaag werd Rob Douma officieel benoemd.

Toegegeven, het is niet het meest belangrijke onderzoek ooit.  “Gedraagt ​​uw hond zich tijdens de kerstperiode ?”  Maar goed, zo vlak voor de kerst..

Er komt geen uitstel op het totaalverbod van stroombanden.

Vuurwerkangst is een enorm probleem voor de honden die eraan lijden.