Fokken | Dogzine

Fokken

Als een teef pups krijgt zal ze over het algemeen geneigd zijn de placenta op te eten. 
Wij mensen vinden dat vaak wat onsmakelijk en dat is begrijpelijk. Het is natuurlijk gedrag.

Binnen het fokprogramma van de AVLS (Algemene Vereniging Liefhebbers van Saarlooswolfhonden) is een F2-nest geboren, wat betekent een tweede generatie outcross.

Op 10 maart had de Nederlandse Poedelclub haar jaarlijkse ledenvergadering.
En daar werd een bijzondere nieuwe regel aangenomen.

Iedereen die fokt weet het. Soms heb je een pup die wat achter is. Of een pup die gewoon kleiner is dan de rest en weggeduwd wordt.

Er zijn steeds meer fokkers die hun teven laten onderzoeken voor een dekking. Want er doen vaak de vreemdste geruchten de ronde. Een van de verhalen betreft Chlamydia.

Op Facebook merkten we dat onze broodfok-poster uit het laatste nummer erg populair was. Vandaar dat we deze poster, gemaakt door Marianne Felix, graag nogmaals onder de aandacht brengen.

Broodfokbedrijf “Poezelhoeve” in Ieper, België, is failliet verklaard, en op Facebook zorgde dat voor veel commotie.

Het klonen van honden lijkt steeds meer gemeengoed te worden.

Op de foto: een outcross-mops van Meranda.

Het zat er al even aan te komen, maar de kogel lijkt nu dan toch door de kerk: er komen strengere regels voor het fokken van honden.

Puppysmokkelaars worden steeds inventiever in het smokkelen van pups vanuit vooral het Oostblok naar Engeland. Dat blijkt uit het laatste undercover-rapport van Dogs Trust over 2018.

De broodfokker in de Overijsselse plaats Lette

Afgelopen donderdag zijn 100 honden in beslag genomen bij een broodfokker annex dierenpension in de gemeente Deventer. Dat meldt de Dierenbescherming vandaag.

De Belgische brancheorganisatie voor commerciële fokkers, Ani-zoo, is vooralsnog niet van plan het in opspraak geraakte bestuurslid  Danny Van Puyenbroek te schorsen.

Het gaat enerzijds goed met de stamboomhond. De vraag naar een rashond (al varieert dit per ras) is groter dan ooit.