Food

Waar buiten de hondenwereld de kampen vooral zijn verdeeld in klimaatontkenners en klimaatactivisten of wel of niet-roetveegpieten, is de discussie over wel of niet rauw voeren precies diegene die twee kampen tegenover elkaar opzet.

Hondenvoer afmeten met een beker, dat lijkt reuze gemakkelijk. Alleen blijkt het merendeel van de hondeneienaren ofwel te positief, ofwel te negatief, in ieder geval krijgen de honden niet de juiste hoeveelheid.

Uit een uitgebreid internationaal onderzoek van de Universiteit van Helsinki blijkt dat eigenaren van honden rauw voedsel niet beschouwen als een aanzienlijk groter infectierisico in hun huishouden.

Voor honden met overgewicht -de helft van alle Nederlandse en Vlaamse huishonden volgens onderzoekers-  komt er wellicht binnenkort een oplossing. Een nieuw soort hondenvoer waardoor ze net zoveel kunnen eten maar toch afvallen. En bovendien (wellicht dankzij) ook langer leven.

Het is natuurlijk niet echt onverwacht, de meeste mensen die hun hond vegan voeren wonen in de Randstad, en daarbij spant Amsterdam de kroon. Dat blijkt uit cijfers van biologisch hondenleverancier EKO4petz.

In juli 2018 is de FDA  begonnen met het onderzoeken van meldingen van honden die onverwacht  gedilateerde cardiomyopathie (DCM) kregen, gekoppeld aan bepaalde voeding.

Opnieuw is er een onderzoek, uit Zweden deze keer, waarin wordt gewaarschuwd voor het ondeskundig gebruik van rauw vlees als hondenvoeding.

Toegegeven, als een leverancier van (gepersonaliseerd) hondenvoer een rapport over de ingrediënten van andere hondenvoerproducten uitbrengt, en een site die meer dan 1000 andere producten voor hondenvoeding “beoordeelt” kun je je enigszins afvragen hoe objectief die beoordeling is.

Hondenvoedingsfabrikant Hill’s Pet Nutrition roept uit voorzorg vrijwillig een gelimiteerd aantal blikvoerproducten voor de hond terug vanwege een mogelijk verhoogd gehalte aan vitamine D.

In hondenvoer, in de Verenigde Staten althans, zitten hogere concentraties van aluminium en andere zogeheten trace  minerals dan de hoeveelheid die normaal door mensen wordt gegeten. Dat blijkt uit een wetenschappelijke analyse.

Meer dan de helft van de hondenbezitters vindt de gezondheid van hun hond belangrijker dan hun eigen gezondheid. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in Engeland.

De uitbraak van een slopende en ongeneeslijke ziekte bij honden in Australië is definitief het gevolg van het eten van een bepaald soort hondenvoer. Dat is door wetenschappers van de Universiteit van Melbourne bevestigd.