Algemeen

Geen wereldnieuws, maar mogelijk wel een wereldrecord.  Een dierenarts in het Thaise Pattaya waarschuwt eigenaren van honden tegen het kopen van “rubber ducks”, plastic/rubber speelgoedeendjes, nadat ze er maar liefst 32 moest verwijderen uit de maag van

De Duitse politie heeft dinsdagavond een hondentransport aangehouden op de A3 bij het Duitse Wurzburg.

Online verkoopsites als Marktplaats, Ebay en Speurders zijn al jaren het verkoopkanaal waar malafide fokkers en illegale pup-importeurs “gemakkelijk” hun honden kunnen aanbieden. Door de populariteit van dergelijke sites is het bereik groot.

“Twee monstermeervallen met reusachtige proporties werden deze week gevangen in Nederland. De kans is groot dat het Nederlands record binnen no time weer verpulverd wordt.

Als er ergens een hond in een auto wordt gevonden met warm weer, roept iedereen om het hardst dat hij of zij de ruiten wel even zou inslaan, waarbij een aantal mensen ook nog eens verbaal precies weergeeft welke behandeling de nalatige hondeneigenaar zou overkomen mocht deze zic

Crufts staat onder druk.
De komende editie zal de 128e zijn, en al die jaren zijn er traditioneel alleen raszuivere honden toegelaten.

Gisteren heeft de politie in de Overijsselse plaats Hardenberg, iets preciezer, in het daarnaast gelegen buurtschap Venebrugge, 16 teckels in beslag genomen. Volgens de politie waren de dieren veel te krap behuisd en bovendien was het in de woning veel te warm. Ook zaten de dieren zonder water.

Het Diemerbos is weer tot veilig gebied verklaard.
Het bos was sinds 29 juni afgesloten wegens op dat moment onverklaarbare sterfgevallen van honden. Er werd gedacht aan gif. Maar dat bleek het niet te zijn en daarom is het losloopgebied weer toegankelijk verklaard.

De lijst voor hoogrisicorassen. Regelmatig duikt die weer op als gemeentes zoals Zutphen en Hoogeveen regelgeving willen vastlegge. Of in de reguliere media, waar na elk bijtincident weer fijntjes gewezen wordt op de lijst  met gevaarlijke rassen. Maar wat is nu de status van die lijst precies.

Foto: New York Times

Border Collie Chaser is op dinsdag 23 juli 2019 overleden op de respectabele leeftijd van 15 jaar. De Border Collie werd samen met haar eigenaar John W. Pilley bekend over de hele wereld.

Met het dalen van het aantal brieven, e-mail is sneller, wordt het verzamelen van postzegels langzamerhand een wat uitstervende hobby. En honden en postzegels combineren? Niet de meest voor de hand liggende keuze.

Op 25, 26, 27 en 28 juli, traditioneel het laatste weekend van juli, was het Europees Open Agility.
En die dagen was het warm, heel warm.