Algemeen | Dogzine

Algemeen

Na een bijeenkomst afgelopen april komt de Amerikaanse Kennelclub met een officieel statement over een opvallend onderwerp: “tethering”, ofwel: het vastbinden van honden.

Bevangen worden door de hitte is iets dat vaker bij honden voorkomt dan je denkt. Het is dus zaak om dat te voorkomen.

240 Uur werkstraf voor de hoofdverdachte, een tweede verdachte kreeg 80 uur werkstraf.

Drie weken geleden werd ze gevierd en uitgeroepen tot ’s werelds Lelijkste Hond, dinsdagochtend overleed ze in haar slaap.

Het gebruik van hulpmiddelen ten behoeve van voortbewegen is voortaan toegestaan in de showring, maar ook tijdens andere wedstrijden met honden georganiseerd onder auspiciën van de Raad van Beheer.

Het klonen van honden lijkt inmiddels –zeker voor de meer draagkrachtigen onder ons-  gemeengoed te gaan worden, maar het omstreden Koreaanse bedrijf  Sooam heeft weer een nieuwe zet gedaan.

Het gaat niet altijd goed met de transport van de stichting die zich inzetten om honden te redden. Dat bleek onlangs toen er een groep honden van Bosnië naar Roemenië werd vervoerd.

Blauwalg is een terugkerend probleem waar alle zwemwaterplekken al jaren mee worstelen. Niet alleen voor mensen, ook voor honden kan het schadelijk zijn.

In het Verenigd Koninkrijk, Engeland dus, is het vandaag, 5 juli, Pet Remembrance Day.

Hondenkleding wordt steeds gewoner.
We zien honden in de Westerse wereld steeds meer als huisgenoten, vriendjes en vaak zelfs als surrogaatkinderen.

Is het een hond of een… ja wat eigenlijk?  Het dier, overigens een dwergpoedel, is volgens sommigen het “internet aan het veroveren”.

Moeite met lezen is iets dat veel voorkomt. Bij kinderen zijn er al talloze methodes geprobeerd en de ene werkt beter dan de andere.

Op 27 juni is gestart met de bouw van het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao. Een grootschalig project, welke ook na de zomer op televisie te volgen is in de vorm van een documentaire serie.

De internationale organisatie van dierenartsen voor gezelschapsdieren, Fecava, is bezorgd over de komende Disney-film “Patrick”. In de film speelt een mopshond een grote rol.

Aanstaande vrijdag om 12 uur moeten de 100 overgebleven honden bij teckelkennel “De Vliegende Kiep” passende behuizing hebben.