• "Nationale" held Patron gaat ook voor Unicef werken

"Nationale" held Patron gaat ook voor Unicef werken

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

"Nationale" held Patron gaat ook voor Unicef werken

di, 11/22/2022 - 12:31

Op Wereldkinderdag, 20 november, ondertekenden het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) en vertegenwoordigers van Patron the Dog een memorandum van overeenstemming. Patron nam zelf deel aan de ceremonie.

Het document verdiept de samenwerking tussen UNICEF en de beroemde hond bij het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van kinderen en het populair maken van educatie over (achtergebleven) bommen en mijnen. Binnen het kader van het memorandum zullen UNICEF en Patron samenwerken op het gebied van voorlichting over mijnrisico's en veiligheid, waardoor veel van de risico's als gevolg van oorlog worden verminderd, evenals geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning bieden aan kinderen, adolescenten, jongeren, hun verzorgers en opvoeders. Als een echte kindervriend in Oekraïne heeft Patron the Dog de titel "Good Will Dog" gekregen van UNICEF in Oekraïne. Hij beschermt ze immers niet alleen tegen mijnen, maar helpt ook de geestelijke gezondheid van kinderen te behouden.

Patron ontving begin mei van dit jaar de Medaille voor Moed van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. De kleine Jack Russell-terriër is onderscheiden voor het detecteren van meer dan 200 explosieven en het voorkomen van hun ontploffing.

Iliev, zijn baasje, kocht Patron oorspronkelijk als gezinshond, maar toen hij zich eenmaal realiseerde hoe intelligent het dier was, begonnen ze de mijnen en raketten te zoeken die door Russische soldaten waren achtergelaten nadat ze de Oekraïense steden die ze bezetten, hadden verlaten.

Dankzij zijn baas weet Patron inmiddels alles van explosieve voorwerpen en mijnenvelden, en is hij voortdurend betrokken bij ontmijningsactiviteiten. Hij weet ook kinderen en volwassenen in moeilijke tijden met gevoel voor humor te bemoedigen en te troosten. Door hem te observeren en met hem te communiceren, kunnen ze stress overwinnen en hun moed opwekken", zegt Murat Sahin, vertegenwoordiger van UNICEF in Oekraïne.

Naast zijn hoofdtaak om explosieven op te sporen en af ​​​​en toe kaas te eten en met zijn baasje te knuffelen, doet Patron mee aan liefdadigheidswerk voor de grotere gemeenschap: Patron is te vinden om gehospitaliseerde kinderen te begroeten en op te vrolijken in het Okhmatdyt-kinderziekenhuis in Kiev.

Het patriottisme van Patron werd voor het eerst bekend toen een video vande hond terwijl hij op de schoot van een Oekraïense soldaat sprong nadat hij puin had opgesnoven om er zeker van te zijn dat het gebied veilig was, werd geüpload naar Facebook, een video die vervolgens viraal ging.

Patron werd in 2019 geboren. Hij werd als puppy gekocht door Mykhailo "Misha" Iliev , een bomopruimingstechnicus bij de State Emergency Service van Oekraïne. Iliev, die later de exclusieve handler van Patron werd , was oorspronkelijk van plan de puppy aan zijn zoon als huisdier te geven, maar begon al snel Patron op te leiden tot detectiehond.

Op 27 mei 2022 ontving Patron de Palm Dog voor "DogManitarian Work" op het filmfestival van Cannes in 2022 .

Met behulp van een geanimeerd, interactief en toegankelijk formaat voor kinderen, zal Patron straks kinderen helpen de belangrijkste dingen over geestelijke gezondheid en mijnveiligheid over te brengen. Dit omvat het verlichten van de impact van oorlog, actieve vijandelijkheden en beperkingen in de communicatie met leeftijdsgenoten op de geestelijke gezondheid van kinderen, evenals het voorkomen van gevaarlijke situaties die verband houden met de explosieve oorlogsresten.

 

 

Foto: State Emergency Service of Ukraine
"Nationale" held Patron gaat ook voor Unicef werken