Gezondheid | Dogzine

Gezondheid

“Ik krijg er grijze haren van”.  De uitdrukking is goed bekend, ergens grijze haren van krijgen komt doordat je je ergens druk over maakt.  Een verschijnsel dat bij mensen overigens wel onderzocht

Het castreren van een hond, in het geval van een teef het weghalen van de voortplantingsorganen, staat bekend al s een relatief veilige ingreep.

Geurbeleving sluit sterk aan bij de emotionele reacties van zowel mens als hond, een biologisch feit dat hondenvoerfabrikanten kunnen gebruiken om de loyaliteit van klanten te vergroten.

Kinderen die opgroeien met honden hebben minder vaak last van astma. Opvallend nieuw daarbij is dat het vooral geld als de kinderen samen met een teef opgroeien.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het idee van dierenartsen dat teven eerder geneigd zijn om urine-incontinentie te ontwikkelen dan reuen absoluut niet zo sterk is als de dierenartsen geloofden.

Het Amerikaanse dierenwinkelbedrijf “Petco” komt vandaag met een bijzondere stap.

Om dat te weten moet je eerst begrijpen wat het voor beest is, die vlo.

Amerika is op dit moment in de ban van hond Star. De reden: de hond onderging een niertransplantatie waarbij de nier van een van haar eigen pups de donornier was.

Geen slapende honden wakker maken. Alhoewel de betekenis iets heel anders veronderstelt, nu even letterlijk: maak geen slapende honden, met name dromende honden, wakker.

DCM, dilaterende cardiomyopathie. Het betekent: verwijdende hartspierziekte. Een ziekte van de hartspier dus waarbij die spier wijder wordt.

In Nederland en België komen slangen voor, maar heel vaak zien we ze niet. Twee soorten zijn ongevaarlijk, de ringslang en de gladde slang.

Voor het eind van het jaar moeten de normen om te beoordelen of fokkers (van honden en andere gezelschapsdieren) zich wel voldoende aan hun “inspanningsverplichtingen” houden ten aanzien van het fo

Chronische pijn bij honden behandelen met 1 injectie?  Het lijkt een utopie, maar volgens Amerikaanse onderzoekers is het mogelijk, en al uitgeprobeerd.

In honden- en kattenvoer blijken flinke hoeveelheden glycofosfaat te zitten, in ieder geval in de onderzochte merken, 18 in totaal.

De levensverwachting van een hond en het risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten is gekoppeld aan de kleur van zijn vacht.