Health

Sociale honden, en dan sociaal naar mensen, krijgen significant vaker kennelhoest. Dat blijkt uit recent gepubliceerd onderzoek van Alexandra Protopopova van de Universiteit van Texas.

Positieve training, belonen, we kennen het allemaal, maar toch zien we ook nog wel de negatieve  methodes, de afstrafmethodes.

Bleek uit recent onderzoek nog dat mensen met een hond langer leven, vooral na een hartaanval, uit net weer wat nieuwer Australisch onderzoek blijkt nu dat het hebben van een hond je eenzaamheid vermindert.

Of de film ook in Nederland en Belgie in de bioscopen komt weten we nog niet, maar er komt weer een hondenfilm uit. In ieder geval een film over een roadtrip met een hond.

Als goede hondenbazen begrijpen we –meestal- prima wat onze honden bedoelen, maar wie heeft niet af en toe verzucht “ik wou dat je kon praten”?   Het commando “Spreek” resulteert meestal  in voor ons toch wat onverstaanbare blafjes.

Een aantal maanden geleden stond het internet vol met verhalen over honden die op shows `onheus betast` waren. Undercover-video´s gemaakt op enkele FCI- en non-FCI-shows moesten de seksueel getinte aanrakingen bewijzen.

Het Algemeen Comite van de FCI heeft per 1 november nieuwe regels vastgesteld voor het verlenen van stambomen, althans, voor het toevoegen van opmerkingen op een stamboom.

Ruim 400 Rottweiler-eigenaren uit heel Duitsland demonstreerden vorige week  zondag in het centrum van Rottweil tegen de mogelijke verscherping van de “Rassenliste”, de lijst met gevaarlijke honden, in de deelstaat Baden-Württemberg. 

Een aanlijngebod, zoals dat in veel gemeentelijke regelgeving (de “APV”) is opgenomen, is geen discriminatie van honden en hondenbezitters versus andere mensen en/of dieren.  Dat oordeelde de rechtbank in hoger beroep.

“Hondenbezit kan in verband worden gebracht met een langere levensduur en betere hartconditie, vooral voor overlevenden van een hartaanval en beroerte, volgens een nieuw onderzoek en een afzonderlijke meta-analyse welke begin oktober gepubliceerd werd  in

Alhoewel de “geheimzinnige” ziekte in Noorwegen onder controle lijkt, is het de vraag of vermoedelijk door een bepaalde bacterie veroorzaakte ziekte definitief verleden tijd is.

De Raad van Beheer hield twee informatieavonden om de laatste stand van zaken omtrent het fokken met kortsnuitige honden weer te geven. De eerste avond was op 21 oktober, de tweede op 29 oktober. Die update was nodig omdat er nog steeds veel onrust is.

Het beroep dat is ingesteld door de Woerdense teckelfokkers tegen de uitspraak van de rechtbank in Kaposvar heeft zo goed als zeker geen invloed op de in Hongarije herplaatste teckels. Dat bevestigen bronnen in Hongarije.

De drie mannen en één vrouw die in Amersfoort werden opgepakt wegens het organiseren van hondengevechten, dierenmishandeling en het fokken van honden met vechtkenmerken, kregen vandaag hun straf te horen.

Rondom “Conan”, de hond die Al-Baghdadi de dood in dreef, ontstaan langzamerhand een wereldwijde hype die we in Nederland eigenlijk alleen kunnen vergelijken met de populariteit van politiehond Bumper.

Een universiteit in het Canadese Ontario gaat een driejarig onderzoek uitvoeren naar de behandeling van kanker bij honden met cannabis.

De Harrier is met ingang van 1 januari 2020 erkend door de Kennel Club in Engeland. Het ras zal worden ingedeeld in de Hound Group in het rassenregister.

Bij de Wetterhoun loopt een fraai fokprogramma met als doel vers bloed het ras in te halen voor de broodnodige genetische variatie. 
Dit bijzondere ras heeft een heel smalle basis en om de dieren gezond te houden is zo'n fokprogramma dus nodig.

Zijn (of haar) naam is nog niet bekend gemaakt, maar duidelijk is dat één van de hoofdrolspelers in de dood van Abu Bakr Al-Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van ISIS en een van de meest dodelijke terroristen van de afgelopen tijd, een hond was, een van de military Service

Vier jaar wachtte hij langs de weg op de terugkeer van zijn baas. Maar toen die terugkwam, bleef de hond toch liever waar hij was.

Enkele maanden geleden werd de aanvraag opgesteld voor voorlopige erkenning in Nederland van de American Hairless terrier.
Alle zaken waren prima geregeld en daardoor ging het snel: het ras is vanaf heden nationaal erkend en daarmee op shows in Nederland te zien.

Drugshonden, honden die geld opsporen, honden die kanker of diabetes kunnen ruiken, nu ja, we kennen heel wat honden die hun neus ergens insteken. Een nieuw fenomeen nu, archeologiehonden.

Gecastreerde teven hebben een driemaal hogere kans om incontinent te worden dan intacte teven. Dat blijkt uit eerder dit jaar gepubliceerd onderzoek in Engeland.

Heeft de PvdD met Belgische zusterpartij DierAnimal het vooral gemunt op de rashondenfokkerij en in direct gevolg daarop op het showen van honden, hondenshows dus, de Portugese kloon van de dierenpartijen richt zich op een andere manier van het “tentoonstellen” van honden.

De Sint Bernard kampt zoals elk ras met een aantal problemen. Eén van die problemen is epilepsie.

De Oostenrijkse deelstaat Tirol wil aanlijn- en  muilkorfverplichting flink aanscherpen. In november beslist het deelstaatparlement over de nieuwe wetsvoorstellen.

Wie een ei pelt, een hardgekookt ei dan, kent het wel. Dat dunne velletje net onder de schil. Meestal blijft het wat hardnekkig aan je eitje plakken, of aan je vingers.

Caroline Coile was op de AKC National Parent Club Canine Health Conference 2019 die onlangs in St.

Ongeveer 7300 demonstranten liepen zaterdagmiddag van de Neugrabener Markt in de Redderweg naar het bedrijf "LPT Laboratory of Pharmacology" in het Duitse Stade.