• Oudste hond ter wereld is 22

Oudste hond ter wereld is 22

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Oudste hond ter wereld is 22

do, 11/24/2022 - 14:52

De oudste nog levende hond ter wereld woont in de VS, en wel in Californië. Gino is geboren op 24 september 2000, en daarmee op dit moment de oudste. Eerder was dat een andere hond, die ook nog leeft, maar deze hond, TobyKeith, is “slechts” 21 jaar oud.

De eigenaar van Gino,Alex Wolf, zei dat hij en zijn kamergenoten de toen twee jaar oude hond uit Colorado's Humane Society of Boulder Valley in 2002 adopteerden. Wolf schrijft Gino's aanhoudende goede gezondheid toe aan een uitgebalanceerd dieet, goede dierenartszorg en de levensvreugde van de hond.

Wolf: "Hij heeft veel liefde gekregen en ik denk dat hij gewoon een sterke hond is."

Zowel Gino als TobyKeith zijn beide Chihuahua’s. Eerder was het Pebbles, een foxterrier, die 22 jaar oud werd. Pebbles is inmiddels overleden. ’s Werelds oudste kat is Flossie, deze in Engeland wonende kat is bijna 27 jaar oud.

Gino is officieel door het Guiness book of records uitgeroepen tot oudste nog levende hond. Max, een kruising tussen een Beagle, Teckel en Terriër staat momenteel in het Guinness book of records als oudste hond ooit. Max werd geboren op 9 augustus 1983 en overleed op 18 mei 2014, 29 jaar en 286 dagen oud. Met zijn leeftijd van 22 jaar komt gino -voorlopig-  nog niet in de top tien van oudste honden ooit, de nummer 10 werd 23 jaar en 86 dagen. Een hond die 30 geworden zou zijn, Maggie, wordt niet vermeld, daar is geen officieel geboortebewijs van.

Foto: Alex Wolf