• Helft honden kan Kerstman verwachten

Helft honden kan Kerstman verwachten

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Helft honden kan Kerstman verwachten

zo, 12/24/2017 - 13:24

Met kerst op nog maar een paar uur afstand, de melding van NORAD dat de Kerstman inmiddels in Nieuw Zeeland geweest is en de laatste mensen voor de kassa kijken we even terug naar hoe de kerst voor Nederlandse en Belgische, honden gaat worden. Dogzine vroeg enige tijd geleden, naar aanleiding van een Engels onderzoek, hoe we hier denken aan onze honden met kerst. En we zijn daar toch wat minder uitbundig in dan aan de andere kant van de Noordzee..

Zo blijft voor ruim 70% van de hondjes de bak gewoon gevuld met de normale “prak”, want maar 30% van de respondenten laat weten dat de hond met kerst een extra lekkere maaltijd krijgt, de rest krijgt dezelfde brokken of vlees als elke dag.

maaltijd
Wie krijgt een extra lekker kerstmaal?

Gelukkig, iets meer hondjes, ruim 46%, kan vannacht de Kerstman verwachten, en voor 11 procent andere hondjes is het nog even afwachten of ze “naughty or nice” geweest zijn…   Iets meer dan 42% zal een lege sok aan de schoorsteen zien hangen morgen.

kado
En krijgen ze kadootjes?

Veel zorgen over morgen extra mooi aangekleed worden hoeven de honden niet te hebben, zeker niet nu het een warme, grijze kerst wordt. 8% van alle honden in ons onderzoekje moet morgen een strik om of krijgt anderszins een fraai kerstpakje aan, bijna 92% blijft gewoon zijn eigen bontjas aanhouden, oftewel, zijn eigen vacht en meer niet. De “gekte” van kerstkleding gaat de lage landen dus nog even voorbij.

Voor veel mensen is Kerst ook een familieaangelegenheid, maar niet iedereen wil 24 uur met diezelfde familie “opgescheept” zitten. Gelukkig, voor heel veel respondenten is de hond dan ook een goede gelegenheid om even lekker alleen op straat te zijn. Twee derde van de mensen die het onderzoekje invulden gaan even lekker een straatje om als ze de familie eventjes niet willen zien.

Kerstkaarten blijven traditie, maar bij ruim de helft staat er geen “hondenpootje” op de kerstkaart, oftewel, de hond wordt niet genoemd. Bij 47% staat Sam, Fikkie, Boris of Pluto er wel op, alhoewel het vaak afhankelijk is van de vraag of de kaart naar andere hondenmensen gaat of niet. Familie die minder om honden geeft ziet minder vaak dat de hond meetekent.

kaarten
Tekent de hond de kerstkaart?

Verder zijn onze honden keurig opgevoed. Slechts een enkeling heeft ooit de poot opgetild tegen de kerstboom, en het vernielen van kerstversieringen of kerstbomen valt ook reuze mee. Kortom, of we zorgen blijkbaar voor een kerstveilig huis voor honden, of ze zijn gewoon heel erg braaf.

Wat wel duidelijk is, is dat niemand een kerst zonder zijn honden ziet zitten. Want, kadootje, kerstmaaltijd of niet, onze honden horen bij de familie, en dus ook bij kerst.

Het Dogzine-team wenst iedereen, met vier of twee benen,  een heerlijke kerst toe.