• Spaanse hond brengt toerisme-mogelijkheden honden in kaart

Spaanse hond brengt toerisme-mogelijkheden honden in kaart

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Spaanse hond brengt toerisme-mogelijkheden honden in kaart

wo, 05/15/2019 - 16:49

Hij heeft 60.000 volgers op social media, vooral op Facebook. En sinds mei 2018, een goed jaar dus, reist hond “Pipper” heel Spanje af.  Zijn reden:  het in kaart brengen van hoe hondvriendelijk Spaanse toeristensteden zijn.

Volgens journalist en eigenaar van Pipper  Pablo Muñoz is het doel zelfs tweeledig: enerzijds mensen (in dit geval Spanjaarden) bewust maken dat degenen die een huisdier hebben een verantwoordelijkheid hebben met betrekking tot het dier en zijn omgeving en anderzijds vanuit de behoefte dat steden zich aanpassen aan huisdierentoerisme, zodat eigenaren niet gedwongen worden om thuis te blijven en ook het dumpen van honden voor de vakantie worden verminderd (ongeveer 100.000 honden worden elk jaar in Spanje in de steek gelaten).

@pipperontour heeft hond en baas inmiddels door grote delen van Spanje gebracht. En zo kwam Pipper er achter dat het in het noorden van Spanje in het algemeen beter gesteld is voor honden in de steden dan in het zuiden. Wie met zijn hond toeristische uitstapjes wil maken is het beste uit in steden als Madrid, Barcelona, Burgos, Salamanca en de provincies Baskenland en Asturië. Het laatste bezoek, aan Almeria, toonde aan dat het daar veel minder goed gesteld is. Slechts 18% van de hotels wilde een hond accepteren, het gemiddelde in Europa ligt op een (nog altijd schamele) 40%. Musea in Almeria accepteerden überhaupt geen honden, in tegenstelling tot een aantal musea in bijvoorbeeld Malaga. Hoe zeer Pipper met zijn reis ook dingen losmaakt, blijkt uit het feit dat in Sevilla het rijtuigenmuseum besloot honden toe te laten nadat Pipper had gemeld dat dit niet mogelijk was.En uiteraard probeert Pipper ook de stranden rondom de steden uit, iets waar in heel veel steden een streng verbod op is, en er nauwelijks stranden te vinden zijn die toegankelijk zijn –in de zomer-  voor honden.

Het initiatief van Muñoz is niet vreemd. Steeds meer hondeneigenaren (in ook een incidentele katteneigenaar) neemt zijn dieren mee op vakantie. De toeristenbranche is daar nog altijd onvoldoende op ingespeeld. Veel hotels weigeren honden of eisen speciale  borgstellingen tegen schade, en wie met grotere honden of meer honden wil reizen kan ook de meeste campings vergeten. In restaurants zijn meestal honden verboden, op terrassen kan het vaak dan wel weer. Ook het reizen zelf is lang niet altijd gemakkelijk, bepaalde landen hebben een verbod op het meenemen van bepaalde hondenrassen of honden die op een dergelijk ras lijken, andere rassen mogen weer niet mee met veel vliegtuigmaatschappijen etc. En dat alles nog los van vaccinatie-eisen of minimaal –aanbevelingen. 

bron

Pipper op Instagram

Pipper op Facebook