Voeding

Helpt voeding bij huisdierallergie?

Nieuwe voeding moet allergie bij mensen verminderen

Brokjeshond vaker te dik

Traktaties met mate zorgen niet voor obesitas

Rauw voer bevat multiresistente bacteriën

Onderzoek naar droog- versus rauw voer blijft doorgaan

Driekwart Britten wil hond vaker plantaardig voeren

Het heeft niets te maken met de Brexit, maar wel met toenemende aandacht in de media.

Voedselallergie

Voedselallergie. Je hoort hondeneigenaren er regelmatig over. Er wordt van alles en nog wat beweerd, en de industrie lijkt er gretig op in te gaan.

Onderzoek: Commercieel rauw vlees te hoog in bacteriën

Waar buiten de hondenwereld de kampen vooral zijn verdeeld in klimaatontkenners en klimaatactivisten of wel of niet-roetveegpieten, is de discussie over wel of niet rauw voeren precies diegene die

We meten hondenbrokken niet goed af...

Hondenvoer afmeten met een beker, dat lijkt reuze gemakkelijk.

Rauwvoerders hebben nauwelijks last van besmetting

Uit een uitgebreid internationaal onderzoek van de Universiteit van Helsinki blijkt dat eigenaren van honden rauw voedsel niet beschouwen als een aanzienlijk groter infectierisico in hun huishouden

Therapeutisch voer: meer eten en toch afvallen

Voor honden met overgewicht -de helft van alle Nederlandse en Vlaamse huishonden volgens onderzoekers-  komt er wellicht binnenkort een oplossing.

Vegan hondenvoer vooral in Randstad steeds populairder

Het is natuurlijk niet echt onverwacht, de meeste mensen die hun hond vegan voeren wonen in de Randstad, en daarbij spant Amsterdam de kroon.

Steeds meer links tussen graanvrij en DCM

In juli 2018 is de FDA  begonnen met het onderzoeken van meldingen van honden die onverwacht  gedilateerde cardiomyopathie (DCM) kregen, gekoppeld aan bepaalde voeding.

Zweeds onderzoek: te veel bacteriën in rauw vleesproducten

Opnieuw is er een onderzoek, uit Zweden deze keer, waarin wordt gewaarschuwd voor het ondeskundig gebruik van rauw vlees als hondenvoeding.

Onduidelijkheid op hondenvoeretiket blijft

Toegegeven, als een leverancier van (gepersonaliseerd) hondenvoer een rapport over de ingrediënten van andere hondenvoerproducten uitbrengt, en een site die meer dan 1000 andere producten voor hond

Wereldwijde product-recall voor Hills blikvoer voor honden

Hondenvoedingsfabrikant Hill’s Pet Nutrition roept uit voorzorg vrijwillig een gelimiteerd aantal blikvoerproducten voor de hond terug vanwege een mogelijk verhoogd gehalte aan vitamine D.

Veel aluminium, chroom en molybdeen in hondenvoeding

In hondenvoer, in de Verenigde Staten althans, zitten hogere concentraties van aluminium en andere zogeheten trace  minerals dan de hoeveelheid die normaal door mensen wordt gegeten.