Zorgen bij dierenartsen over mopshondenfilm "Patrick" | Dogzine

Zorgen bij dierenartsen over mopshondenfilm "Patrick"

patrick

De internationale organisatie van dierenartsen voor gezelschapsdieren, Fecava, is bezorgd over de komende Disney-film “Patrick”. In de film speelt een mopshond een grote rol.

“Mopsen zijn een zogenaamd kortsnuit-hondenras, net als de Franse en Engelse buldog.  Vanwege hun extreme uiterlijkr zijn ze vatbaar voor veel gezondheidsproblemen ', zegt Wolfgang Dohne, voorzitter van de Fecava. Terwijl huisdieren op deze manier worden gefokt om hen aantrekkelijker te maken voor kopers, is het een feit dat deze overdreven kenmerken kunnen leiden tot ademhalingsmoeilijkheden, huidinfecties, oogaandoeningen en spinale of neurologische problemen, met ernstige gevolgen voor hun gezondheid en welzijn.”

'Beroemdheden, sociale media en filmmakers dragen sterk bij aan het vergroten van de populaire vraag van bepaalde rassen. In de afgelopen jaren heeft dit geleid tot een echte explosie van het aantal brachycefale honden zoals de Franse buldog, ' bevestigde Monique Megens, vertegenwoordigster  van de Fecava bij de gezamenlijke dierenwelzijnscommissie van FVE en de Union of European Veterinary Practitioners. 'Dit is een zorgwekkende trend, omdat de overdreven kenmerken van deze honden betekent dat velen een zware operatie nodig hebben om normaal te kunnen ademen.'

De Britse Brachycephalic Working Group, bestaande uit dierenartsen, rasverenigingen, liefdadigheidsinstellingen en academici, uitte ook zijn bezorgdheid dat de film zou kunnen leiden tot een toename van de vraag naar mopshonden. Daarom stapte de organisatie naar Disney toe om ervoor te zorgen dat de film tot nog meer problemen voor dit soort rassen zou leiden.


 


Daarom heeft Disney in samenwerking met de BWG in Engeland nu besloten om een welzijnsbericht toegevoegd aan de aftiteling, met uitleg over de gezondheidsproblemen waarmee mopsen geconfronteerd worden. Verder worden er in de marketing geen aangeklede mopsen gebruikt, en blijft merchandising achterwege.

poster

De film Patrick gaat over Sarah, een jonge vrouw wiens leven nogal overhoop ligt. En zeker heeft ze geen behoefte om voor iemand te zorgen. Toch komt Patrick in haar leven, een hopeloos verwende mops die ze erft van haar grootmoeder.

De film wordt geregisseerd door Mandie Fletcher, Beattie Edmondson speelt de rol van Sarah. Vanaf 29 juni is de film in Engeland te zien, of en wanneer de film in Nederland en België uitkomt is nog onbekend.

Wellicht ook interessant

screenshot beelden TMZ

A Dog's Purpose, gelekte beelden niet wat het lijkt

Een Duitse Herder die, voor filmopnames, in het water wordt gedwongen, duidelijk tegen zijn zin. De laatste dagen ontstond er vooral op social Media een ware hype rondom deze gelekte filmbeelden.

screenshot A dog's purpose

"Does the Dog Die" beschermt tegen rode ogen tijdens de film

Met het grootste gemak kijken we naar films waarbij mensen als bosjes vallen, wereldrampen waarbij de halve bevolking wordt uitgeroeid, ongevallen, moorden etc.

chance

Animatiefilm tegen hondenvechten

Het ongelofelijke verhaal van CHANCE, een Pit Bull Puppy die zijn stem vindt om zich tegen hondenvechten te verzetten.