Puppyhandel | Dogzine

Puppyhandel

Puppyhandel

Dierenartsen en dierenwelzijnorganisaties wilden de Europese Unie bewegen om maatregelen te nemen tegen de online handel in dieren, maar de Europese Commissie heeft geen enkele boodschap daar aan.

Dit gaat om de bittere strijd van enkele ontevreden klanten die gesteund worden door GAIA", pleitten meesters Filiep Deruyck en Yannic Van Landeghem.

Afgelopen maandag zijn een Nederlander van 17 en een Hongaar van 26 aangehouden op de Duits-Oostenrijkse grens.

Een hondenhandelaar en –fokker uit België die jarenlang illegale pups uit het Oostblok verkocht is door het Belgische Openbaar Ministerie ongewoon streng gestraft.

Tussen alle commotie over de aanbevelingen omtrent hoogrisico-honden (waarover morgen meer) valt een aantal andere maatregelen van staatssecretaris Van Dam nauwelijks op.

Alhoewel puppy's nog altijd in grote hoeveelheden de grens over gesmokkeld worden uit het voormalig Oostblok, doen er steeds meer geruchten de ronde over een nieuwe methode.

Hij heeft een loopneus en onder al zijn wollige vacht is hij niet meer dan een zak botten, zo mager.

De illegale handel in pups, vooral Franse Bullen, is winstgevender dan de drugshandel. Althans in Engeland, waar een ware run is op Franse Bullen.

Volgens de community richtlijnen van Facebook is het verboden, de verkoop van dieren.  De Hondenbescherming, gesteund

De Tweede Kamer heeft vandaag -opnieuw-  over moties gestemd die de illegale puppyhandel zou moeten inperken. Ditmaal onder andere een motie van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.