Puppyhandel | Dogzine

Puppyhandel

Puppyhandel

Bij anti-broodfokorganisaties waren ze al jarenlang een doorn in het oog, PuppyforAll in het Belgische Staden (Westrozebeke).

Een grote hondenfokker uit België, Rudy Guedens, haalt opnieuw bakzijl. Zijn aanvraag om een hondenfokbedrijf te beginnen in Lummen is voor de tweede maal afgewezen.

De politie heeft dinsdag 24 oktober 2 verdachten aangehouden in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar de illegale handel in honden.

Een mijlpaal voor de Amerikaanse staat Californië: zij zijn de eerste Amerikaanse staat waar bij wet wordt verboden om broodfokpups te verkopen.

Het moet maar eens afgelopen zijn met de impulsaankoop van huisdieren.

Vanaf werelddierendag, morgen, besteed het platform voor onderzoeksjournalistiek "Follow the Money" aandacht aan de zeer lucratieve handel in illegale pups.

De aanvraag voor het "omvormen" van een varkenshouderij in de

Dierenhandelaar Puppy house in het Belgische Boechout is 191.000 euro aan inkomsten kwijt, en moet in totaal 9.000 euro boete betalen.

De 15-weken regel. Een omstreden maatregel die in de meeste landen van de EU geldt. Pups die over landsgrenzen meegaan moeten zijn ingeënt tegen rabiës.

De extra grensbewaking in Duitsland om de toeloop van vluchtelingen en migranten uit het Midden Oosten en Afrika te controleren heeft het laatste jaar een onbedoeld, maar daarom niet minder ernstig