Hondenfilm maakt klassiek weer populair | Dogzine

Hondenfilm maakt klassiek weer populair

screenshot

Hoe zorg je ervoor dat in het internettijdperk ook jonge mensen weer naar klassiek luisteren?  Simpel, je voegt wat honden toe en zet het op Youtube. Dat heeft de Britse actrice Tilda Swinton in ieder geval bedacht. En de zes minuten durende video met een gedeelte uit “Flavio” van Georg Friedrich Händel brengt dat in de praktijk.

Samen met haar partner Sandro Kopp heeft Tilda Swinton het voor elkaar gekregen. Heel simpel gedaan eigenlijk, je neemt je eigen honden mee naar het strand, maakt een leuke film en de mensen komen wel kijken.

Achteraf werden "gekke" cuts gemaakt en de honden soms dubbel getoond, zodat de beelden passen bij  Anthony Roth Costanzos-versie van Händels "Flavio". De video maakt deel uit van een langere productie genaamd "Glass Händel".

Tilda Swinton is overigens zelf in allerlei andere films te zien. Zo speelt ze samen met  Idris Elba de hoofdrollen in de nieuwe film van George Miller, bekend van de Mad Max-films. Het filmproject heet Three Thousand Years of Longing. Waar de film over gaat, is nog niet bekend. Daarnaast speelt Swinton de rol van een 82-jarige man (!) in de horror-film suspiria, die –toeval bestaat niet-  vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen draait.


 


 

Wellicht ook interessant

screenshot uit de film met de hond

Oscar voor de beste hond: de Palm Dog USA

Met de Oscars voor beste film, beste regie etc. nog vers in het geheugen, is het extra leuk dat afgelopen nacht ook een andere filmprijswinnaar bekend werd.

uitreiking palm dog (foto via Twitter)

"Dogman" wint Palm Dog in Cannes

De film Dogman en de hele cast is dit jaar winnaar geworden van de officiële Palm dog, de prijs voor de beste hond in films van 2018.

titina

Honden die de wereld versteld deden staan...

Honden, we zijn er dol op. Op allemaal, groot of klein. Maar gedurende de geschiedenis zijn er een paar honden geweest die net even bekender waren, net even iets meer deden dan de anderen.