kanker | Dogzine

kanker

We zijn ons er niet zo bewust van, maar ook honden kennen seksueel overdraagbare aandoeningen. De meest bekende is wel de overdraagbare venerische tumor (TVT), een tumor van de externe genitaliën.

Een internationale samenwerking tussen partners uit Engeland, Duitsland en Canada heeft  zogeheten “additive manufacturing (AM)” gebruikt om de hond van een Canadese familie te redden.

Kanker bij honden, het is een veel voorkomende doodsoorzaak. En niet alleen bij honden.

Hoe gaat het met de Rottweiler?  Dat was de insteek van een groot onderzoek onder Rottweilers in Engeland.

Kanker is bij honden één van de belangrijkste doodsoorzaken. In sommige gevallen kunnen tumoren op tijd ontdekt en verwijderd worden en is de prognose goed.

Japanse wetenschappers zijn er in geslaagd een chimaera antilichaam (dus samengesteld uit meerdere biologisceh delen) te creëren dat in staat is om kwaadaardige kankervormen bij honden te onderdruk

Professor Erik Teske van de Universiteit Utrecht krijgt een eredoctoraat van de Swedish University of Agricultural Sciences in Zweden.

De voor- en nadelen van castratie blijven de wetenschap boeien. Zeker in de Verenigde Staten, waar castratie op jonge leeftijd eerder regel dan uitzondering is, 83% van de honden is "geholpen".

In een nieuw onderzoek is bewijs gevonden van genetische overerving van histiocitische sarcomen, een bepaalde vorm van kanker, bij de miniatuurschnautzer.

De statistieken zijn grimmig: Ongeveer 60 tot 70 procent van de kinderen die glioblastoma hebben, een hersentumor, hebben een levensverwachting van hooguit twee jaar.