kanker | Dogzine

kanker

Kanker bij honden, het is een veel voorkomende doodsoorzaak. En niet alleen bij honden.

Hoe gaat het met de Rottweiler?  Dat was de insteek van een groot onderzoek onder Rottweilers in Engeland.

Kanker is bij honden één van de belangrijkste doodsoorzaken. In sommige gevallen kunnen tumoren op tijd ontdekt en verwijderd worden en is de prognose goed.

Japanse wetenschappers zijn er in geslaagd een chimaera antilichaam (dus samengesteld uit meerdere biologisceh delen) te creëren dat in staat is om kwaadaardige kankervormen bij honden te onderdruk

Professor Erik Teske van de Universiteit Utrecht krijgt een eredoctoraat van de Swedish University of Agricultural Sciences in Zweden.

De voor- en nadelen van castratie blijven de wetenschap boeien. Zeker in de Verenigde Staten, waar castratie op jonge leeftijd eerder regel dan uitzondering is, 83% van de honden is "geholpen".

In een nieuw onderzoek is bewijs gevonden van genetische overerving van histiocitische sarcomen, een bepaalde vorm van kanker, bij de miniatuurschnautzer.

De statistieken zijn grimmig: Ongeveer 60 tot 70 procent van de kinderen die glioblastoma hebben, een hersentumor, hebben een levensverwachting van hooguit twee jaar.

Het castreren van zowel reuen als teven wordt al langer in verband gebracht met verschillende medische aandoeningen. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat de hormonen die worden weggenomen bij een castratie van groter belang zijn dan alleen voor de voortplanting.

Op de Universiteit van Minnesota (VS) zijn onderzoekers erin geslaagd medicatie te ontwikkelen die honden met hemangiosarcoom een langere levensverwachting geeft.