Animatiefilm tegen hondenvechten | Dogzine

Animatiefilm tegen hondenvechten

chance

Het ongelofelijke verhaal van CHANCE, een Pit Bull Puppy die zijn stem vindt om zich tegen hondenvechten te verzetten. Dat is de volledige titel van de film “Chance”, een animatiefilm die in de Verenigde Staten is uitgebracht als aanklacht tegen het –daar heel veel voorkomende- hondenvechten.

In de VS worden honden nog veelvuldig gefokt en “opgeleid” voor deelname aan hondengevechten, alhoewel het ook in de VS illegaal is. Niet al te lang geleden werd American Football Superstar Michael Dwayne Vick (o.a. Atlanta Falcons en Philadelphia Eagles) tot 21 maanden cel veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij hondengevechten.Vick was eigenaar van de Bad Newz Kennels waar zeventig overwegend Pitbuls in beslag werden genomen die overduidelijk aan hondengevechten hadden deelgenomen. Naast gevangenisstraf moest6 Vick zoveel terugbetalen dat hij uiteindelijk zichzelf failliet liet verklaren.

In deze animatiefilm tegen de wrede praktijken van het hondenvechten zien we de jonge pup Chance, een vredelievende hond die wordt verkocht aan een hondenvechter. Chance is met liefde opgegroeid, maar wordt gedwongen om toch de training aan te gaan, om uiteindelijk te vechten in een groot kampioenschap. Gevechten waar de dood of de overwinning het einde is. Chance moet zijn eigen idealen verloochenen en is gedwongen om tegen zijn eigen soort te vechten, maar gaat de strijd aan tegen de hondengevechten als boetedoening.

Chance wordt geregisseerd door Kenny Roy, en is geschreven door Kenny Young, die ook een van de stemmen in de film verzorgt.

De film is op 5 juni tijdens het Dances With Films Film Festival in Hollywood in première gegaan. Er zijn nog geen Nederlandse of Belgische bioscopen die interesse hebben getoond in het vertonen van de film. 

Wellicht ook interessant

bolillo, screenshot

"Bolillo" wordt mascotte van Hondurese karavaan

In de Nederlands- en Engelstalige pers is het nog een onbekende, in de Spaanstalie kranten is hij hard op weg een beroemdheid te worden.

Hug of potentieel gevaar

Teckels net zo gevaarlijk als Pitbulls. Wie bijt er nu vaak?

Een test voor eigenaren van agressieve (vecht)honden.  Naar aanleiding van een bitincident waarbij een jong kind in het gezicht werd gebeten door een pitbull-achtige hond hebben de "vechthonden" he

pitbull

HR-honden: de Spaanse regels

Niet alleen Nederland heeft te maken met regelgeving voor de zogenaamde Hoog Risico Honden, bijna elk land in de EU heeft wel zijn eigen regels hiervoor.