Animatiefilm tegen hondenvechten | Dogzine

Animatiefilm tegen hondenvechten

chance

Het ongelofelijke verhaal van CHANCE, een Pit Bull Puppy die zijn stem vindt om zich tegen hondenvechten te verzetten. Dat is de volledige titel van de film “Chance”, een animatiefilm die in de Verenigde Staten is uitgebracht als aanklacht tegen het –daar heel veel voorkomende- hondenvechten.

In de VS worden honden nog veelvuldig gefokt en “opgeleid” voor deelname aan hondengevechten, alhoewel het ook in de VS illegaal is. Niet al te lang geleden werd American Football Superstar Michael Dwayne Vick (o.a. Atlanta Falcons en Philadelphia Eagles) tot 21 maanden cel veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij hondengevechten.Vick was eigenaar van de Bad Newz Kennels waar zeventig overwegend Pitbuls in beslag werden genomen die overduidelijk aan hondengevechten hadden deelgenomen. Naast gevangenisstraf moest6 Vick zoveel terugbetalen dat hij uiteindelijk zichzelf failliet liet verklaren.

In deze animatiefilm tegen de wrede praktijken van het hondenvechten zien we de jonge pup Chance, een vredelievende hond die wordt verkocht aan een hondenvechter. Chance is met liefde opgegroeid, maar wordt gedwongen om toch de training aan te gaan, om uiteindelijk te vechten in een groot kampioenschap. Gevechten waar de dood of de overwinning het einde is. Chance moet zijn eigen idealen verloochenen en is gedwongen om tegen zijn eigen soort te vechten, maar gaat de strijd aan tegen de hondengevechten als boetedoening.

Chance wordt geregisseerd door Kenny Roy, en is geschreven door Kenny Young, die ook een van de stemmen in de film verzorgt.

De film is op 5 juni tijdens het Dances With Films Film Festival in Hollywood in première gegaan. Er zijn nog geen Nederlandse of Belgische bioscopen die interesse hebben getoond in het vertonen van de film. 

Wellicht ook interessant

vlees voor honden

Dieet met veel vlees is beter voor je hond

Een dieet met veel vlees is het beste voor je hond.  In ieder geval stukken beter dan het meer “menselijke” dieet met veel koolhydraten.

mopshond (stockfoto)

Meer beveiliging bij Crufts na dreigementen antirashond-activisten

De strijd rondom de rashond lijkt zich internationaal te verharden.

foto courtesy of stuff.co.nz

Met hindernissen naar de bal: Flygility

Nederland is weer een hondensport rijker. Vanaf komende maand kunnen actieve hondenbazen (m/v) zich in Nijkerkerveen laven aan een soort van kruising: Flygility.