Dogzine, kritisch en gedreven, voor de hondenliefhebber van nu

De uitbraak van een slopende en ongeneeslijke ziekte bij honden in Australië is definitief het gevolg van het eten van een bepaald soort hondenvoer.

Hondenbezitters die naar de Spaanse plaats Benalmádena gaan, of daar wonen, moeten voortaan de plas van hun hond opruimen.

De regering gaat niet nadenken over een verbod op rashondenshows. Demotie van Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren werd met overgrote meerderheid verworpen. Alleen de PvdD zelf, GroenLinks en Denk!  Stemden voor de motie.

Dilaterende Cardiomyopathie, beter bekend als DCM, is een afwijking aan het hart waarbij de kracht van het spierweefsel steeds verder afneemt, tot er een verwijding van de linker- of beide hartkame

Mag Luxemburg nu wel of niet hondenshows organiseren? Een bericht op de website van de FCI zorgt ervoor dat er enige verwarring is ontstaan.

We zijn allemaal hondenmensen, dus vinden we honden (zeker die van ons) uitzonderlijk slim en intelligent toch?

In de jaren zestig van de vorige eeuw experimenteerde de Amerikaanse CIA (Central Intelligence Agency, de geheime dienst) met “honden die op afstand te besturen waren”.

Leishmaniasis is een vaak dodelijke ziekte die zowel mensen als honden kan treffen.

Het heeft heel wat discussie gekost onder de liefhebbers en binnen de Spaanse kennelclub, maar de beslissing is gevallen: de naam van de Dogo Canario wordt Presa Canario.

Er is geen wettelijke definitie van assistentiehonden.

Honden met IVDH (ook berkend als IVDD, Intervertebral Disc Disease) zouden ook vaker last hebben van pancreatitis, ontsteking van de pancreas (alvleesklier). Dat blijkt uit recent onderzoek.

De brancheorganisatie van Britse dierenartsen, BVA,  doet een beroep op adverteerders en dierenartsen om goed na te denken over de manier waarop dieren worden afg

Vooralsnog alleen via dierenartsen in de USA of Canada verkrijgbaar, maar Purina Nestle komt met een voedingssupplement dat honden met angstgedrag moet kalmeren.

De discussie over consumentenvuurwerk wordt niet alleen in Nederland gevoerd. Ook in andere Europese landen worden kritische vragen gesteld over de traditie.

Sully H.W. Bush, een gele Labrador-hulphond die werkte meten voor de vorige week overleden voormalige president George H.W.

Agenda

december 2018

zo ma di wo do vr za
25
26
27
28
29
30
1
 
 
 
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5