Winner Amsterdam wordt Hond2016 | Dogzine

Winner Amsterdam wordt Hond2016

Logo hond 2016

Op 9, 10 en 11 december vindt de 127ste editie van de Amsterdam Winner Show plaats. In de Amsterdam RAI verzamelen zich deze dagen zo’n 7.000 honden met circa 20.000 baasjes en bezoekers uit alle windstreken. Vanaf dit jaar wordt de Amsterdam Winner Show onderdeel van het overkoepelende nieuwe hondenevenement Hond2016, hét evenement voor honden minnend Nederland.

dat maakte deRaad van Beher, de overkoepelende organisatie voor rashonden, gisteren bekend. De Winnershow was de afgelopen jaren al meer de weg van hondenlifestyle-evenement ingeslagenm en dat wordt nu nog verder doorgevoerd. Hond2016 bestaat naast een hondententoonstelling uit een beursgedeelte en een educatief programma met demonstraties, workshops en sportwedstrijden.

"Hond2016 biedt een grote diversiteit aan leuke activiteiten voor de hond en het gezin, waarbij het ‘houden van honden’ centraal staat. De bezoekers maken kennis met de hondensporten zoals agility en dog dance en zien zij reddingshonden, geleidehonden, politiehonden en jachthonden in actie. Ook zijn er mogelijkheden om met eigen hond deel te nemen aan workshops en is er dagelijks een rassendefilé waarin de leukste wetenswaardigheden over honden worden gepresenteerd. In het uitgebreide hondendorp presenteren verenigingen hun ras(en) en geven voorlichting over aankoop, ras typisch gedrag en verzorging. Op het beursgedeelte vinden bezoekers de nieuwste, leukste en mooiste hondenproducten. Dit alles maakt Hond2016 tot een complete, leerzame en vooral gezellige dag uit voor iedere hondenliefhebber."

Wellicht ook interessant

stopera

Politiek wil einde aan Amsterdam als hondenshowstad

Als het aan GroenLinks en de Partij voor de dieren in Amsterdam ligt, is het snel gedaan met het organiseren van hondenshows zoals de Winner en de WDS.

Wethouder Laurens Ivens

De wethouder heeft er geen behoefte aan hondenshows te bezoeken

Er zouden geen hondenshows in Amsterdam meer moeten worden georganiseerd.  Dat zegt het College van Burgemeester en Wethouders, afkomstig uit overwegend linkse partijen, van Amsterdam onder aanvoer