Hond 2016, alleszins de moeite van een bezoek waard | Dogzine

Hond 2016, alleszins de moeite van een bezoek waard

bullterrier

Het weer was druilerig, de stemming binnen opperbest. Met de Holland Cup, een All Breed show, is vrijdag 9 december het driedaagse Winner-weekeinde in Amsterdam weer van start gegaan.  Het geheel wordt onder de naam Hond 2016 georganiseerd, en belooft meer te zijn dan alleen een rashondenexpositie.

holland cupEn dat klopt, verdeeld over drie hallen, genoemd naar de sponsoren Eukeneuba, Prins en Royal Canin,  zijn een soort van activiteitsringen geplaatst et stands eromheen. Verder de gebruikelijke expositieringen waar honden strijden voor hun CAC en CACIB.

Gedurende de vrijdag, meestal niet de drukste dag, was het goed gevuld rondom alle sport- en speldemonstraties in deze ringen, al leek het merendeel van het publiek nog wel uit de traditionele exposanten te bestaan. Het is dan ook vrijdag, de meeste mensen moeten gewoon werken.

Diverse stands met hondenartikelen en voer, maar ook meer informatieve kramen, completeren het geheel. Buiten de RAI-deuren zijn. zelfs ondanks de regen, redelijk goede uitlaatplaatsen voor de honden met wat gras en boompjes. Binnen is er voor de hongerigen her en der eten en drinken verkrijgbaar.

shikokuKortom, een plezierige sfeer op de eerste dag, en ook tijdens de ereringkeuringen bleef er voor het gevoel meer publiek langer zitten. De geluidsinstallatie was goed verstaanbaar -dat is soms wel eens anders- en de ring groot en goed verlicht.

Voor hondenliefhebbers dus geen reden zaterdag en zondag thuis te blijven, Hond 2016 biedt voldoende reden m de regen te trotseren. Bovendien, de RAI is overdekt.

Een selectie van de ereringfoto's staat op onze Facebookpagina

 

Keuring Best in Show

Wellicht ook interessant

bullterrier

Hond 2016, alleszins de moeite van een bezoek waard

Het weer was druilerig, de stemming binnen opperbest. Met de Holland Cup, een All Breed show, is vrijdag 9 december het driedaagse Winner-weekeinde in Amsterdam weer van start gegaan.

Theo van der Horst

Keurmeester Theo van der Horst over kijken naar gezondheid bij keuren

"Als een hond niet gezond is, is hij ook niet mooi".  Theo van der Horst keurde de mopshonden tijdens de Benelux Winner

Logo hond 2016

Winner Amsterdam wordt Hond2016

Op 9, 10 en 11 december vindt de 127ste editie van de Amsterdam Winner Show plaats.