outcross | Dogzine

outcross

Bij de Mopshonden is de kogel door de kerk: op 14 september was er een Algemene Ledenvergadering bij Commedia, de rasvereniging van de mopshonden.

Op BBC-1 heeft Catherine Tate woensdagavond aandacht geschonken aan de problematiek rond de Engelse bulldog.

Op 17 februari van dit jaar werd voor de eerste keer een outcrossnest geboren waarvan de moeder een ander ras was dan het ras waar die outcross voor bedoeld is.

Onlangs werd een Markiesje gedekt door een Chinese Crested Powderpuff, oftewel een behaarde Chinese naakthond. Dat gaf nogal wat reacties op de social media. Waarom deden de fokkers dat?

De Noorse Kennel Club NKK is een groot voorstander van het daadwerkelijk actie ondernemen als er een probleem wordt gevonden in een ras.

De Saarlooswolfhond is al enkele jaren bezig met een outcrossproject.

Het gaat met veel rassen niet al te best vanwege hoge inteelt en daardoor hoge verwantschap binnen de populaties.

Eeuwenlang was de Lundehund een bekende verschijning in Noorwegen, met name in het noordelijke deel en op de eilanden daar.

De Chodsky Pes ofwel Boheemse herder is een kleine herdershond uit Tsjechië. Het ras is nog niet internationaal erkend, wel nationaal in Tsjechië.

De stabij- en wetterhounvereniging is enkele jaren geleden een zogenaamd outcrossproject gestart om de wetterhounpopulatie gezonder te maken.