Shows | Dogzine

Shows

De maatregelen om herhaling te voorkomen van handlers/eigenaren die hun hond in de auto achterlaten tijdens de voorjaarsshow in Luxemburg zijn streng.

De beroemde Amerikaanse Westminster Kennelcub Show is weer afgelopen.

“Engelse bulletjes worden over de hele wereld zo geshowd, dat de handler naast de hond zit met een hand onder de kaak. En sommige handlers gebruiken de andere hand om de hond te strelen.

De “Latin Alliance”, oftewel het samenwerkingsverband van de Nationale Kennelclubs van Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal heeft integraal besloten elkaars Nati

In een druk theater de Flint werd afgelopen zondag de Hond van het Jaar 2018 gekozen. Het was de Schotse herdershond (korthaar) Woody Krasna Louka van B. de Feijter die met de eer ging strijken.

De Partij voor de Dieren wil dat ook Groningen stopt met het organiseren van hondenshows, zoals de komende Martini-Dogshow (maart 2019).  Dat meldt RTV-Noord.

De regering gaat niet nadenken over een verbod op rashondenshows. Demotie van Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren werd met overgrote meerderheid verworpen. Alleen de PvdD zelf, GroenLinks en Denk!  Stemden voor de motie.

Mag Luxemburg nu wel of niet hondenshows organiseren? Een bericht op de website van de FCI zorgt ervoor dat er enige verwarring is ontstaan.

Minister Schouten denkt er niet aan om hondenshows te verbieden.

Deze zomer was er een hoop commotie rondom hondenshows, vooral toen de gemeente Amsterdam aankondigde het vergunningenbeleid rondom hondenshows en andere evenementen met dieren te gaan herzien.

De European Dog Show in 2022 zal worden gehouden in Parijs. Dat heeft de Europese sectie van de FCI eerder vandaag in Warschau besloten.

Afgelopen weekend was de show in Maastricht.

De maatregelen die de organisator van de hondenshow in Bremen nam jegens de zogenaamde “powerbreeds” zorgen voor woede onder eigenaren van deze hondenrassen.

...en daarmee sluiten we de online berichtgeving over de WDS 2018 af, een ideo van een klein half uurtje met onbekende rassen, achtergronden, fraaie beelden van de show, fokkers over verzorging op

Tijdens de afgelopen World Dog Show was er een team dat dagelijks meerdere marathons moest lopen. Het Honden Welzijns Team.