Gezondheid | Dogzine

Gezondheid

Een nieuwe toedieningsvorm  lijkt het antwoord op het nog altijd enorme proble

Dat is tenminste de insteek van ecoloog Tim Hofmeester. Het klinkt wat raar, maar de insteek van Hofmeester is dan ook vanuit het gevaar van de ziektes die teken verspreiden.

Honden, ze lopen buiten en verzamelen zo vreselijk veel vieze, soms zelfs geva

Slecht nieuws voor honden en hun eigenaren: er is een nieuwe tekenziekte waar we in Nederland rekening mee moeten houden.

In Nederland en België hebben we hem nog niet langs zien komen, in Amerika doet hij al volop de ronde.

Extreem brachycefale rassen, ook bekend als kortsnuiten, zijn gevoelig voor conformatie-gerelateerde respiratoire aandoening-brachycefalic obstructive airway syndrome (BOAS).

Afgelopen weekeinde (16-17 maart) kwam het tot een flinke aanvaring tussen exposanten en de Oostenrijkse kennelclub enerzijds, en dierenartsen van de stad Graz anderzijds.

Bacteriën die resistent zijn tegen een "laatste redmiddel" -antibiotica - carbapenems - zijn voor het eerst gemeld bij een Britse hond.

[Update 27 maart 2019]  De Amerikaanse familie heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen om de zaak geregeld te krijgen.

Het zat er al even aan te komen, maar de kogel lijkt nu dan toch door de kerk: er komen strengere regels voor het fokken van honden.

Undercover onderzoek van de Humane Society in de VS (HSUS) toont dramatische beelden van honden in medische onderzoeksinstellingen. De video dook eerder deze week op  op de site van de HSUS, en heeft tot veel geschokte reacties geleid.

De besmettelijke hondenziekte “Ziekte van Carré” (ook wel Canine Distemper genaamd, en in het Duits “Staupe” is de Nederlandse grens tot op enkele kilometers genaderd.

Zodra de temperatuur stijgt weten hondeneigenaren dat het weer zover is: tekentijd. Boven de 5-6 graden worden de beestjes actief en zul je ze dus vinden op je honden.

Opnieuw is er een onderzoek, uit Zweden deze keer, waarin wordt gewaarschuwd voor het ondeskundig gebruik van rauw vlees als hondenvoeding.