Rassen | Dogzine

Rassen

Naast twee nu officieel erkende hondenrassen door de FCI, zijn er dit jaar ook drie rassen toegelaten op een voorlopige basis.

Ook België gaat honden van nationaal erkende rassen toelaten op shows, en inschrijven in het eigen stamboekregister.

Op 25 maart 2019 kondigt de Raad van Beheer aan twee nieuwe rassen nationaal te erkennen. Dit keer de uit Duitsland afkomstige Biewer Terrier en de Poolse Jacht Spaniel.

The Kennel Club in Engeland kondigde op 25 februari 2019 aan dat een nieuw hondenras was toegevoegd aan de “at watch”-lijst.

De “Latin Alliance”, oftewel het samenwerkingsverband van de Nationale Kennelclubs van Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal heeft integraal besloten elkaars Nati

Bullies, zo langzamerhand lijkt het het meest door de (verkeerde) mensen uitgebuite ras te worden. Uitgebuit en tot een hondonwaardig leven veroordeeld.

De typische korte krulstaart van de Franse Buldog blijkt dezelfde genetische oorsprong te hebben als een –zeer zeldzame- genetische aandoening bij mensen, te weten het Robinow-syndroom.

De levensverwachting van een hond en het risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten is gekoppeld aan de kleur van zijn vacht.

Hoe betrouwbaar is het “ras”-bordje op een deur in het asiel?  Nauwelijks, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Minder "exclusief", maar ze vermaken zich prima: de Dalmatische hond

Nog een hond die je niet elke dag tegenkomt, uit België komen deze: de Thai Ridgeback  (die oorspronkelijk natuurlijk uit Thailand komt)

 

Een zeldzame verschijning, de Otterhound. Maar deze mensen uit Oostenrijk namen er twee mee naar Amsterdam.

Het Belgische Wachtebeke is het wereldrecord “Golden retrievers” alweer kwijt.

Kruisingen, bastaardjes, vuilnisbakkies,  naturashonden ( niet dat die naam ooit aangeslagen is), hoe je ze ook noemt, de wereld is er vol mee.

Wie een hond heeft van een nationaal ras dat in een ander land officieel erkend is, maar nog niet internationaal door de FCI, kan dat ras nu ook laten inschrijven