F2 nest bij de Saarlooswolfhond | Dogzine

F2 nest bij de Saarlooswolfhond

pups

Binnen het fokprogramma van de AVLS (Algemene Vereniging Liefhebbers van Saarlooswolfhonden) is een F2-nest geboren, wat betekent een tweede generatie outcross.
De pups zijn dus 75% Saarlooswolfhond en 25 % Working Husky.

Het nest werd in de vroege ochtend van zaterdag 13 april geboren. De moeder is Sansa Willow van de Zevenhuizerplas en zij wierp vlot en probleemloos een nest van maar liefst 10 pups. Willow, zoals de roepnaam van de moeder is, is een F1, zij heeft dus 50% "vreemd" bloed. De vader is een raszuivere Saarlooswolfhond.

Het feit dat de bevalling zo vlot verliep en het nest zoveel pups telt is een signaal dat de bloedverversing goed doet. Een van de problemen waar de Saarlooswolfhond mee kampt is namelijk verlies van vruchtbaarheid en vitaliteit. Daar is bij dit nest dus geen sprake van, een verheugende ontwikkeling.

Er zijn bosbruine en wolfsgrauwe pups in het nest en d egeboortegewichten waren ook uitstekend te nomen, gemiddeld zo'n 450 gram.
De pups zijn van grote betekenis voor ons outcrossprogramma. In het koopcontract zijn dan ook voorwaarden opgenomen indien een pup wordt uitgeselecteerd voor de outcross, zodat de AVLS met deze dieren dit goede fokbeleid voort kan zetten.
Belangstellenden dienen daar dan ook rekening mee te houden.
Wie meer wil weten van dit mooie ras en dit bijzondere fokprogramma verwijzen we graag naar de AVLS. 


 

Wellicht ook interessant

cavalier

Noorse Kennelclub werkt aan Cavalier-outcross

De Noorse Kennel Club NKK is een groot voorstander van het daadwerkelijk actie ondernemen als er een probleem wordt gevonden in een ras.

mops outcross

Outcross Mopshond een feit

Er is heel wat te doen rond de mopshond de laatste tijd. Wat misschien wel het meest in het oog springt is de outcross die momenteel gedaan wordt.

saarloos outcross pup

Saarloos F1 pups - een update

Op 17 februari van dit jaar werd voor de eerste keer een outcrossnest geboren waarvan de moeder een ander ras was dan het ras waar die outcross voor bedoeld is.