Gedrag | Dogzine

Gedrag

Een actie van een Zwitserse boer is veel hondenliefhebbers in het Zwitserse Arch in het verkeerde keelgat geschoten.

Het Do-as-I-do van Claudia Fugazza is al wel bekend onder de hondenkenners.

Of een hond daadwerkelijk een hoogrisico-hond is, hangt van veel meer af dan van het ras alleen.

Als mensen in een heel drukke, lawaaiige omgeving zijn, bijvoorbeeld op een feestje, zijn ze meestal toch in staat om ergens tussen al dat lawaai te horen dat iemand hun naam uitspreekt.

In een op een touchscreen-gebaseerde taak die individuele dieren toestond om voedsel aan anderen te verstrekken, gedroegen wolven zich meer sociaal ten opzichte van hun roedelgenoten dan honden. Da

Is de hond beter in staat om met mensen samen te werken dan de wolf?Waren er in de domesticatie van honden uit wolven bepaalde eigenschappen in de hond die hem meer domesticeerbaar maakten.

Over de gevolgen die castratie van een hond heeft op de gezondheid wordt al steeds meer bekend, maar de gedragsveranderingen zijn nog een onderbelicht onderwerp.

We zien regelmatig onverwachte en ongewone relaties tussen honden en andere dieren (met inbegrip van ons mensen) langskomen. Toch is het soms wel leuk als feelgood-moment om er naar te kijken.

Honden zijn leuk, maar hondenpoep is een van de grootste ergernissen die er zijn, in ieder geval als het op de stoep of in het gras langs die stoep ligt.

Iets wat we natuurlijk allemaal al lang weten, honden hebben zo hun eigen stemmingen en persoonlijkheidstrekjes. Net zoals wij mensen.

Honden houden van snuffelen, van het gebruiken van hun neus.

Aantrekkingskracht, gevoelens en emoties zijn maar vreemde dingen en stroken niet met het werk van de natuur en de wetenschap.

Zijn honden net zo gehecht aan speelgoedknuffels en dekentjes als jonge kinderen?  Een nieuw op te zetten onderzoek wil daar een antwoord op

Heeft u een toypoedel, dwergkees of chihuahua?  Slecht nieuws, want kleine honden zijn dommer dan grote honden.

Het is weer zover, de meest depressieve dag van het jaar, Blue Monday, is aangebroken. Wikipedia zegt “De vader van 'blauwe maandag' is de Britse psycholoog Cliff Arnall.