Gedrag | Dogzine

Gedrag

Wat zou het handig zijn als we al op jonge leeftijd wisten wat de (on)mogelijkheden zouden zijn van een pup, van een hond. Voor welk werk is hij geschikt, en wat gaat nooit lukken.

Hondeneigenaren zijn er nog slechter in om de lichaamstaal van honden tijdens de omgang met kinderen te "verstaan" dan niet-hondeneigenaren. tot die conclusie komt Dr.

De Baas, oftewel; de Man des Huizes is geïrriteerd deze ochtend. Het was een lange, warme nacht. Door de temperatuur.

Tegen de verwachting van velen is, is demissionair staatssecretaris Van Dam toch met een lijst maatregelen gekomen om bijtincidenten terug te dringen.

Mensen blijken best wel in staat te zijn om de basisemoties van hun hond te begrijpen, alhoewel vrouwen wat beter daarin zijn dan mannen.

Het weer wordt beter en we trekken er allemaal weer op uit met onze honden!

We schreven al eerder over honden en muziek. Vooral reggae lijkt honden rustiger te maken, zo bleek uit onderzoek.

Honden, er zijn bijna geen dieren op deze aardbol die een grotere ecologische pootafdruk achterlaten.

Als er twee honden in eenzelfde huishouding leven, hoe beïnvloeden die elkaar dan? Wat voor invloed heeft de ene op de andere?

We zijn dol op onze honden. Maar helaas, alles wat een hond eet moet er ook weer uit, en dat is iets wat niet zelden tot grote maatschappelijke discussies leidt.

Verlatingsangst, met een mooi woord “separatie gerelateerde gedragingen” is  gedrag dat door honden wordt getoond wanneer ze door hun eigenaars thuis worden gelaten.

Puppytraining, jonge hondenklas, sommigen gaan verder, gehoorzaamheid en wellicht een leuke hondensport.

We kennen het allemaal, en op social media zijn de afbeeldingen vaak trending.

Na het Pitbullverbod in Montreal dat in uiteindelijk op 31 maart van dit jaar in werking trad volgt nu ook de Canadese provincie Quebec met het aankondigen van een Pitbullverbod.

Binnenkort krijgen aangevers en getuigen van ernstige zedenmisdrijven van de Rotterdamse politie het aanbod om een AAI-hond bij het verhoor aanwezig te laten zijn.