Geen mishandeling herder in "a Dog's Purpose" | Dogzine

Geen mishandeling herder in "a Dog's Purpose"

screenshot gelekte video

De gelekte  video waarin een bange hond wordt gedwongen in kolkende water te zwemmen tijdens het filmen van "a Dog's purpose 'werd op misleidende wijze bewerkt en de Duitse herder bleef ongedeerd. Dat concludeert de American Humane Association, de groep die verantwoordelijk is voor het toezicht op de veiligheid van dieren op de filmset. Zij deden onderzoek nadat PETA beweerde dat de hond mishandeld werd.

Volgens de AHS waren er voldoende preventieve veiligheidsmaatregelen getroffen om de hond 'Hercules' te beschermen. De dierenarts, die niet bij name wordt genoemd, kwam weliswaar  tot de conclusie dat de hond wel kort werd gedwongen, maar hij leed geen blijvende nadelige gevolgen. Volgens de onderzoekers is er moedwillig geprobeerd een verkeerde voorstelling van zaken te geven. Ook vonden de onderzoekers het raar dat de film pas 15 maanden na het maken naar buiten kwam, vlak voor de première.

"De video werd bewust bewerkt om het publiek te misleiden en verontwaardiging te kweken. In feite waren de twee scènes die getoond werden in de bewerkte video gefilmd op verschillende tijdstippen, "zeggen de onderzoekers in hun rapport..

Deze conclusie is gebaseerd op het bekijken van onuitgegeven beeldmateriaal van de set en op ooggetuigenverslagen, meldt woordvoerder Mark Stubis. Wie de video heeft geleekt is niet ontdekt.

Aanvankelijk leed de film onder de negatieve publiciteit, maar al snel kwam hij op de tweede plaats achter Split in de box office,en voldeed hij met een omzet van 18 miljoen dollar aan de verwachtingen van de makers. Wel erkende de American Humane Association, dat "de behandeling van de hond in de eerste scène in de video zachter had moeten zijn en de tekenen van stress eerder herkend hadden moeten worden."

De film gaat in mei in première in Nederland 

Wellicht ook interessant

screenshot A dog's purpose

"Does the Dog Die" beschermt tegen rode ogen tijdens de film

Met het grootste gemak kijken we naar films waarbij mensen als bosjes vallen, wereldrampen waarbij de halve bevolking wordt uitgeroeid, ongevallen, moorden etc.

a dogs purpose affiche

A Dog’s Purpose

De hondenfilm bij uitstek voor 2017 lijkt A Dog’s Purpose te worden. In de film wordt het levensverhaal verteld van een hond. Of eigenlijk meerdere levens.

a dogs way home

Tenminste twee hondenfilms dit jaar in de bioscoop

Wie van honden en van films houdt, gaat een mooi jaar tegemoet. Tenminste twee tearjerkers met honden in de hoofdrol staan op het programma.