Slipperstelende hond gaat viraal | Dogzine

Slipperstelende hond gaat viraal

challenge

Strandgangers en Facebook-mensen in Argentinië zijn in de ban van een hond. En wel “Roba Ojotas”, oftewel slipperdief. Het gaat namelijk om een hond wiens grootste liefhebberij het is om slippers van de badgasten te stelen. Schijnbaar nietsvermoedend loopt de hond rond op het strand van Santa Clara del Mar, maar zodra een badgast even niet oplet is hij een van zijn slippers of sandalen kwijt.

De hond heeft blijkbaar zo geleerd dat hij aandacht krijgt, want het allermooist is natuurlijk als een beroofde badgast hem achterna gaat zitten, vrolijk kwispelend rent “Roba ojotas” dan weg, de zuchtende en steunende vakantievierder op afstand houdend. Zodra de aandacht verslapt, verstopt de hond de slipper onder het zand en gaat op zoek naar nieuwe slachtoffers.

De hond is inmiddels een attractie op zich geworden, en heeft ook een (Spaanstalige) Facebook-pagina waar zijn slachtoffers en bewonderaars video’s en foto’s van de “criminele” daden van de hond posten.  In diverse Argentijnse kranten hebben slachtoffers van Roba Ojotas al interviews gegeven.

De hond is overigens een gewone huishond die in de buurt van het strand woont, en dat tot zijn speelgebied heeft uitgeroepen. De eigenaren van de hond lieten dat via Facebook weten, omdat teveel mensen al aangaven de hond te willen "adopteren". Hieronder ligt hij thuis in zijn mandje.

rogbotaschallenge

 


 

Wellicht ook interessant

screenshot video

Hond staart dagenlang naar blauwe muur

De inwoners van de Argentijnse stad General Roca maken zich zorgen over een hond die al drie dagen lang in een bushalte naar de blauwe achterwand zit te staren.

challenge

Slipperstelende hond gaat viraal

Strandgangers en Facebook-mensen in Argentinië zijn in de ban van een hond. En wel “Roba Ojotas”, oftewel slipperdief.