"War dogs, a soldiers best friend" geeft uniek beeld van Amerikaanse legerhonden | Dogzine

"War dogs, a soldiers best friend" geeft uniek beeld van Amerikaanse legerhonden

screenshot war dogs

Na 11 september 2002 startte het Amerikaanse leger met het trainen en inzetten van speciale honden, die naast elite-militairen zouden moeten worden ingezet om niet alleen vijanden op te sporen en uit te schakelen, maar tegelijkertijd ook emotionele steun zouden moeten bieden aan de soldaten overzee.

Dit gegeven was voor de Amerikaanse producer Channing Tatum, tevens enorm hondenliefhebber, de aanleiding om “War dogs, a soldiers best friend” te maken. Een documentaire over de band tussen soldaat en hond samen vechtend tegen vijanden.

Van alle militaire honden wordt slechts 1% geselecteerd voor de speciale eenheid, top-opgeleide honden zonder angst, en volledig toegewijd aan hun handler. Samen moeten zij hun taak vervullen onder levensgevaarlijke, vaak gruwelijke omstandigheden. Mens en dier als gelijkwaardige teamleden in een wereld waar loyaliteit, offers en liefde centraal staan.

De documentaire staat stil bij de impact die deze K9’s hebben op hun handler. De makers kregen toegang tot het leven van de soldaten onder deze barre omstandigheden, samen met exclusief beeldmateriaal wat door het Amerikaanse leger werd verstrekt, waaronder drone-beelden en beelden van body-cams.

Handlers vertellen over de band met hun hond, maar ook de moeilijke momenten. Want vele honden keerden niet terug, en soms kon een handler alleen terugkeren omdat zijn hond zich had opgeofferd voor hem. Maar ook waren de honden na terugkeer uit het oorlogsgebied vaak onmisbaar voor de manschappen om zelf weer te wennen aan een leven zonder oorlog.

De indrukwekkende documentaire ging op “Veterans Day” in premiere op HBO. Of de documentaire ook in Nederland te zien zal zijn is onbekend. 

Wellicht ook interessant

screenshot beelden TMZ

A Dog's Purpose, gelekte beelden niet wat het lijkt

Een Duitse Herder die, voor filmopnames, in het water wordt gedwongen, duidelijk tegen zijn zin. De laatste dagen ontstond er vooral op social Media een ware hype rondom deze gelekte filmbeelden.

heaven

Best Friend from Heaven nieuwe hondenfilm

Behalve de trailer is er bijna niets over te vinden, de "nieuwste" feelgood-hondenkomedie van het Amerikaans/Canadese  bedrijf Brainpower.

screenshot gelekte video

Geen mishandeling herder in "a Dog's Purpose"

De gelekte  video waarin een bange hond wordt gedwongen in kolkende water te zwemmen tijdens het filmen van "a Dog's purpose 'werd op misleidende wijze bewerkt en de Duitse herder bleef ongedeerd.