Gezondheid | Dogzine

Gezondheid

Toegegeven, als een leverancier van (gepersonaliseerd) hondenvoer een rapport over de ingrediënten van andere hondenvoerproducten uitbrengt, en een site die meer

In Duitsland neemt het aantal meldingen van “Fuchsraude” fors toe.

De mopshond. Een uniek hondenras, behorend bij de brachycefale rassen, de kortsnuiten. En over die kortsnuiten is veel te doen.

Hondenvoedingsfabrikant Hill’s Pet Nutrition roept uit voorzorg vrijwillig een gelimiteerd aantal blikvoerproducten voor de hond terug vanwege een mogelijk verhoogd gehalte aan vitamine D.

Er kan al verscheidene jaren getest worden op de aanwezigheid van het gen dat krulvacht geeft, maar iedereen met een hond die krullen heeft weet dat het niet zo eenvoudig kan zijn als één gen.

Onderzoekers  van de Universiteit van Missouri hebben geholpen bij de ontwikkeling van een patiëntspecifieke behandeling met precisiemedicatie voor botkanker bij honden.

Bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht heeft eind vorig jaar een hond na verwijdering van een tumor een nieuw 3D geprint schedeldak gekregen.

Hypofosfatasie is een zeldzame stofwisselingsziekte. In dit geval gaat het om een aangeboren botziekte waarbij de verkalking (calcificatie) van beenderen en tanden verstoord is.

Niet iedereen is altijd vroeg op, of kijkt 's morgens TV. Vandaar dat we bijgaand gedeelte uit de uitzending van "Wakker Nederland" graag nog even onder de aandacht brengen.

Aantrekkingskracht, gevoelens en emoties zijn maar vreemde dingen en stroken niet met het werk van de natuur en de wetenschap.

In de VS heeft de TACC, de Tufts Animal Care and Condition, een aantal schalen opgesteld om aan te geven wat goed en slecht is

Terwijl het meeste vuurwerk weer voor maanden in de kast verdwijnt, kijken we nog één keertje terug naar dat vuurwerk. Dogzine vroeg recent wat mensen gedaan hadden bij een bange hond.

In hondenvoer, in de Verenigde Staten althans, zitten hogere concentraties van aluminium en andere zogeheten trace  minerals dan de hoeveelheid die normaal door mensen wordt gegeten.

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Liverpool en het WALTHAM Center for Pet Nutrition van Mars Petcare blijkt dat honden met overgewicht een kortere levensduur hebben dan honden met een goe

Vandaag is het weer begonnen, de rijen stonden voor de kassa’s: de vuurwerkverkoop.