Facebook: geen verkoop van dieren via Marketplace | Dogzine

Facebook: geen verkoop van dieren via Marketplace

facebook

Facebook doet wat Nederlandse advertentiesites nalaten, er mogen geen dieren verkocht worden. Dat valt te lezen in de gebruiksregels van het nieuwe, in Nederland nog te lanceren Facebook Marketplace, de officiële app waarmee Facebook de strijd aan wil gaan met de Marktplaatsen en Ebay's, maar ook met de vele verkoopgroepen die er inmiddels op Facebook zijn.

In Facebook Marketplace, waarin overigens nog geen real time online betalingen zitten, worden koper en verkoper bij elkaar gebracht. Maar, zo zegt Facebook nu, dieren (samen met nog een aantal andere verkoopbare diensten en producten) mogen niet ter verkoop worden aangeboden. Juist in een periode dat de online veilingsites en verkoopsites als Marktplaats regelmatig onder vuur liggen omdat ze vooral broodfokkers de gelegenheid geven pups en andere dieren te verkopen.

Wellicht ook interessant

zomertijd (stockfoto)

Zomertijd, wat vindt je hond ervan?

Aanstaand weekeinde is het weer zover, dan zetten we de klok een uurtje vooruit, de zomertijd gaat weer in. Voor veel mensen is het best even aanpassen.

hot dog

Hondenvlees, bij wie komt het op tafel?

Een hot dog, iedereen neemt er wel eens eentje. Broodje, worstje, zuurkool en eten maar. Anders dan de naam doet vermoeden is het tenslotte varkensvlees.

slimme hond

Je hond herinnert zich prima wat je deed...

Mensen hebben een opmerkelijk vermogen om gebeurtenissen  te onthouden en zich deze te herinneren, gebeurtenissen uit het verleden, ook wanneer deze gebeurtenissen geen bijzonder belang hadden op h