Puppymill met 700 honden aangetroffen | Dogzine

Puppymill met 700 honden aangetroffen

enkele van de honden

Zijn we hier nog verbijsterd na de inval in Lettele waar 100 honden in erbarmelijke omstandigheden werden aangetroffen, aan de overkant van de Atlantische Oceaan pakken ze het nog groter aan. In de Amerikaanse staat Georgia werden meer dan 700 honden in mens- en dieronterende toestand aangetroffen bij een broodfokker.

De honden leefden in totale vervuiling en veel van hen hebben (ernstige) medische problemen. Volgens de Atlanta Humane Society leefden de dieren hun hele leven in zeer kleine benches die als kleine doodskisten op elkaar gestapeld waren. De honden waren compleet vervilt, bedekt met poep en waren nog nooit door mensenhanden vastgehouden of uitgelaten.  Ook hadden ze uitgegroeide nagels en beschadigde tanden. Onmiddellijk medisch ingrijpen was noodzakelijk.

De honden, zo melden nieuwssites, leken uit te zien naar hun redding. Ze kwamen vrijwel allemaal kalm mee met hun redders. Diverse hulporganisaties werkten samen om de dieren naar buiten te krijgen.

Inmiddels zijn enkele dieren al geadopteerd, voor de rest wordt na de noodzakelijke eerste zorg ook een nieuwe mand gezocht.

De eigenaar van de –legale en geregistreerde- puppymill, Reason Gray, is gearresteerd en zal zich voor de rechter wegens dierenmishandeling moeten verantwoorden. In zijn fokbedrijf fokte hij vooral miniatuurrassen als Teacup Yorkshire Terriers en Toypoedels.  De man, eigenaar van Georgia Puppies, was er vlak voor de inval vandoor gegaan met nog eens 85 honden, en probeerde enkele dagen na de inval waarbij de eerste 630 honden werden gered terug te komen met deze dieren. Dat mislukte echter, toen de lokale autoriteiten lucht kregen van zijn terugkeer en opnieuw het pand binnenvielen.

gray
De gearresteerde eigenaar

 


Beelden van 1 van de honden na de redding en na het scheren...

Wellicht ook interessant

screenshot puppy house

Zware straffen geëist tegen Belgische puppyhandelaren

Dit gaat om de bittere strijd van enkele ontevreden klanten die gesteund worden door GAIA", pleitten meesters Filiep Deruyck en Yannic Van Landeghem.

pand in Beselare

Notoire hondenmishandelaar opnieuw veroordeeld, maar begint elders weer een pension

Sommige mensen zijn onverbeterlijk. Want enkele dagen geleden werd de 51-jarige Abdelkrim S.

broodfoktransport illegale pups in Duitsland (foto Duitse politie)

Bekende Nederlanders: Koopt meer broodfok!

Toegegeven, de titel is overdreven. Toch vraag je je af in hoeverre “BN-ers” zich voor het karretje van de broodfok of de ongecontroleerde fok laten plaatsen.