Golden Retriever-record weer voor Schotland | Dogzine

Golden Retriever-record weer voor Schotland

Schotland, foto via Facebook

Het Belgische Wachtebeke is het wereldrecord “Golden retrievers” alweer kwijt.  De Schotse rasvereniging van de golden Retrieverclub of Scotland hield afgelopen vrijdag zijn jaarlijkse show, tegelijkertijd met het vieren van de 150-ste verjaardag van het ras, “gesticht” op het landgoed Guisachan” door Dudley Marjoribanks, Baron van Tweedmouth. 

“De Golden Retriever werd oorspronkelijk in het midden van de 19e eeuw in Schotland gefokt Toentertijd was de jacht op wilde vogels een populaire sport voor de rijke Schotse elite, maar de bestaande retrieverrassen waren niet geschikt voor het ophalen van neergehaald wild uit zowel water als land. Het was nodig om zowel van  land als uit het water te retrieven, omdat de jachtgronden van de tijd bezaaid waren met drassige vijvers en rivieren. Bijgevolg werden de beste waterspaniels gekruist met de bestaande retrievers, wat resulteerde in de oprichting van het ras dat tegenwoordig bekend staat als de Golden Retriever. De Golden Retriever werd voor het eerst ontwikkeld in de buurt van Glen Affric in Schotland, in "Guisachan", het landgoed van Dudley Marjoribanks, 1st Baron Tweedmouth  (bron: Wikipedia).


 


In 2013 vestigde de Schotse club het eerste wereldrecord (Guiness Book of records) met 221 honden, op 3 juni werd in het Belgische Wachtbeke het record verbroken door 303 Goldens bij elkaar te krijgen. Toen al liet de voorzitter van de Schotse Club, Jim Richardson, weten dat hij opnieuw zou pogen het nu aan België behorende record te breken, alhoewel hij het beslist als een opgave zag. Met 361 honden is het hem toch gelukt.

Maar, Schotland kan zijn borst weer natmaken, Sabine l’Ecluse laat Dogzine weten dat in Wachtebeke er alweer warm gelopen wordt om volgend jaar de 361 honden van Schotland te verslaan…

Foto boven via Facebook.

Wellicht ook interessant

labrador, stockfoto

Labradors en Golden retrievers gezocht voor onderzoek naar jeuk

Heeft u een Labrador of Golden Retriever met stamboom, en is hij ouder dan drie jaar?

dierenarts (stockfoto)

Castratie, let ook op de bijwerkingen

Het castreren van zowel reuen als teven wordt al langer in verband gebracht met verschillende medische aandoeningen.

Schotland, foto via Facebook

Golden Retriever-record weer voor Schotland

Het Belgische Wachtebeke is het wereldrecord “Golden retrievers” alweer kwijt.