rabiës | Dogzine

rabiës

Wie met z’n honden naar het buitenland reist weet dat een vaccinatie tegen hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, verplicht is voor honden in vrijwel alle landen.

De Dierenbescherming acht het wenselijk u te waarschuwen tegen vreesziekte. Deze zeer ernstige ziekte is uitgebroken onder honden in Nederland.

Een Canadese natuurgeneeskundige zou een heel controversiële wijze van behandelen hebben toegepast bij een jongetje van 4 jaar oud.

Nederland-België en de jonge pups die de grens passeren

In België is verontwaardiging ontstaan nadat twee illegaal ingevoerde “Pomerianen” (dwergkeeshonden) op last van de overheid zijn ingeslapen.

Binnen de EU kennen we strenge regels wat rabiës betreft. Fokkers zijn daar prima van op de hoogte, ze hebben namelijk met de 15-wekenregels te maken als ze willen exporteren.

Rabiës is ook bekend onder de naam hondsdolheid. Het is een zeer ernstige virusinfectie met –bij mensen- vrijwel altijd een dodelijke afloop.

De video (zie hieronder) ging wereldwijd viral: het optreden van de Amerikaanse dierenarts John Robb tijdens een State Hearing, een hoorzitting van de staat Conne

Titeren wil zeggen dat de antistoffen tegen bepaalde ziektes in het bloed kunnen worden gemeten. Als die antistoffen hoog genoeg zijn is enten voorlopig niet nodig.