rabiës | Dogzine

rabiës

Met de World Dog Show voor de deur, nog een kleine acht maanden, verschijnen er in de media steeds meer berichten over de plek van honden in de Chinese maatschappij.

Na 2030 moet het definitief over zijn met (menselijke) sterfgevallen ten gevolge van rabiës, voor zover dat door honden overgedragen wordt.

Frankrijk heeft met onmiddellijke ingang de beschermingsduur voor 2 vaccins tegen Rabiës van 1 naar 3 jaar verlengd. Dat maakte het ministerie vandaag bekend.

Bij de import of export van een pup gelden vanaf eind 2014 strengere regels.

Wie met z’n honden naar het buitenland reist weet dat een vaccinatie tegen hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, verplicht is voor honden in vrijwel alle landen.

De Dierenbescherming acht het wenselijk u te waarschuwen tegen vreesziekte. Deze zeer ernstige ziekte is uitgebroken onder honden in Nederland.

Een Canadese natuurgeneeskundige zou een heel controversiële wijze van behandelen hebben toegepast bij een jongetje van 4 jaar oud.

Nederland-België en de jonge pups die de grens passeren

In België is verontwaardiging ontstaan nadat twee illegaal ingevoerde “Pomerianen” (dwergkeeshonden) op last van de overheid zijn ingeslapen.

Binnen de EU kennen we strenge regels wat rabiës betreft. Fokkers zijn daar prima van op de hoogte, ze hebben namelijk met de 15-wekenregels te maken als ze willen exporteren.