rabiës | Dogzine

rabiës

Een nieuwe toedieningsvorm  lijkt het antwoord op het nog altijd enorme proble

Op de noordelijke Veluwe leeft een wolvenpaar. Dat er al een tijdje enkele wolvinnen in Nederland leefden was bekend, maar nu lijkt zich daar een manlijk dier bij gevestigd te hebben.

Met de World Dog Show voor de deur, nog een kleine acht maanden, verschijnen er in de media steeds meer berichten over de plek van honden in de Chinese maatschappij.

Na 2030 moet het definitief over zijn met (menselijke) sterfgevallen ten gevolge van rabiës, voor zover dat door honden overgedragen wordt.

Frankrijk heeft met onmiddellijke ingang de beschermingsduur voor 2 vaccins tegen Rabiës van 1 naar 3 jaar verlengd. Dat maakte het ministerie vandaag bekend.

Bij de import of export van een pup gelden vanaf eind 2014 strengere regels.

Wie met z’n honden naar het buitenland reist weet dat een vaccinatie tegen hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, verplicht is voor honden in vrijwel alle landen.

De Dierenbescherming acht het wenselijk u te waarschuwen tegen vreesziekte. Deze zeer ernstige ziekte is uitgebroken onder honden in Nederland.

Een Canadese natuurgeneeskundige zou een heel controversiële wijze van behandelen hebben toegepast bij een jongetje van 4 jaar oud.

Nederland-België en de jonge pups die de grens passeren