mopshond | Dogzine

mopshond

De mopshond. Een uniek hondenras, behorend bij de brachycefale rassen, de kortsnuiten. En over die kortsnuiten is veel te doen.

Binnen de mopshondenwereld is al langer verdeeldheid over hoe het verder moet.

Bij de Mopshonden is de kogel door de kerk: op 14 september was er een Algemene Ledenvergadering bij Commedia, de rasvereniging van de mopshonden.

"Als een hond niet gezond is, is hij ook niet mooi".  Theo van der Horst keurde de mopshonden tijdens de Benelux Winner

De internationale organisatie van dierenartsen voor gezelschapsdieren, Fecava, is bezorgd over de komende Disney-film “Patrick”. In de film speelt een mopshond een grote rol.

Een onderzoek onder ruim 550 mopshonden in Zweden laat zien dat ruim 30% van alle honden een afwijkend gangwerk vertoont.  De afwijking in het gangwerk heeft in het merendeel van de gevallen een ne

Dierenartsen in Nederland en België zijn nog terughoudend in hun reacties op kortsnuithonden, hun engelse collega’s verenigd in de Britisch Veterinary Association

De mopshond of “pug” is populair, maar niet onomstreden door de vele gezondheidsproblemen die honden van dit ras hebben. Vooral ademhalingsproblemen door de korte neus zijn bekend.

Grote bedrijven in Engeland zullen binnenkort een open brief ontvangen van de werkgroep ‘brachycephalen’, onderdeel van The Kennel Club.

Wie zich enigszins verdiept in de rashondenwereld, weet dat het met de brachiocephale honden, de kortsnuiten, qua gezondheid niet goed gesteld is.