mopshond | Dogzine

mopshond

Sinds de bekendmaking van het rapport over kortsnuiten en de aangekondigde maatregelen van minister Schouten is het stil.

Extreem brachycefale rassen, ook bekend als kortsnuiten, zijn gevoelig voor conformatie-gerelateerde respiratoire aandoening-brachycefalic obstructive airway syndrome (BOAS).

Op de foto: een outcross-mops van Meranda.

Er is heel wat te doen rond de mopshond de laatste tijd. Wat misschien wel het meest in het oog springt is de outcross die momenteel gedaan wordt.

De mopshond. Een uniek hondenras, behorend bij de brachycefale rassen, de kortsnuiten. En over die kortsnuiten is veel te doen.

Binnen de mopshondenwereld is al langer verdeeldheid over hoe het verder moet.

Bij de Mopshonden is de kogel door de kerk: op 14 september was er een Algemene Ledenvergadering bij Commedia, de rasvereniging van de mopshonden.

"Als een hond niet gezond is, is hij ook niet mooi".  Theo van der Horst keurde de mopshonden tijdens de Benelux Winner

De internationale organisatie van dierenartsen voor gezelschapsdieren, Fecava, is bezorgd over de komende Disney-film “Patrick”. In de film speelt een mopshond een grote rol.

Een onderzoek onder ruim 550 mopshonden in Zweden laat zien dat ruim 30% van alle honden een afwijkend gangwerk vertoont.  De afwijking in het gangwerk heeft in het merendeel van de gevallen een ne