Schorsing Mechelse Herders opgeheven door FCI | Dogzine

Schorsing Mechelse Herders opgeheven door FCI

circulaire fci

Het onderzoek naar vermeende stamboomfraude met Mechelse Herders is afgerond. Er is geen enkel bewijs van fraude gevonden, aldus een van de eigenaren. De FCI liet gisteren in een circulaire weten dat alle sancties die eind december vorig jaar werden opgelegd zijn opgeheven. Alle honden zijn vrijgesproken.

De Belgische Kennelclub Sint Hubertus had om het onderzoek gevraagd nadat er berichten waren binnengekomen dat er mogelijke vervalsingen waren bij de stambomen van een aantal Mechelse Herders.  Het ging daarbij om honden in België en Nederland, te weten Ringstar F. Kuno, zoon van Fun du Bois de la Limite, een herder in Nederland. Daarnaast gaat het verder om:

  • Zuart von Kaftan, reu, FCA 9493, geboren 2/6/2009
  • Edden, reu, LOSH 0977755, geboren 5/6/2005
  • Errosh, reu, LOSH 0980132, geboren 18/7/2005
  • Chaos Degantis Kraujas, reu, LSVK BSM 0063/07, geboren 18/6/2007
  • Gmax du Pays Dogons, reu, LOSH 1030383, geboren 9/9/2007

De eigenaren laten weten niet blij te zijn met de gebeurtenissen . "De klacht van het FCI was in geen enkele vorm gestaafd door enige bewijs, In een normale burgerlijke rechtszaak zou dit een geval van laster en eerroof geweest zijn. De betrokken eigenaars hebben nooit enige inzage in het dossier gekregen tijdens het onderzoek en werden dus geschorst zonder enig recht op verdediging."

In ieder geval mogen alle honden nu weer deelnemen aan exposities, wedstrijden, en gebruikt worden -voor zover het Verenigings Fokreglement dit toestaat, als dekreu.


Wellicht ook interessant

cane corso

Zwarte tijgerstreep bij Cane Corso belooft lang leven

Wie een zwart-brindle (tijgerstreep) Cane Corso heeft, kan daar langer van genieten dan iemand die een grijze Cane Corso heeft.

bullterrier

Hond 2016, alleszins de moeite van een bezoek waard

Het weer was druilerig, de stemming binnen opperbest. Met de Holland Cup, een All Breed show, is vrijdag 9 december het driedaagse Winner-weekeinde in Amsterdam weer van start gegaan.

hot dog

Hondenvlees, bij wie komt het op tafel?

Een hot dog, iedereen neemt er wel eens eentje. Broodje, worstje, zuurkool en eten maar. Anders dan de naam doet vermoeden is het tenslotte varkensvlees.