Schorsing Mechelse Herders opgeheven door FCI | Dogzine

Schorsing Mechelse Herders opgeheven door FCI

circulaire fci

Het onderzoek naar vermeende stamboomfraude met Mechelse Herders is afgerond. Er is geen enkel bewijs van fraude gevonden, aldus een van de eigenaren. De FCI liet gisteren in een circulaire weten dat alle sancties die eind december vorig jaar werden opgelegd zijn opgeheven. Alle honden zijn vrijgesproken.

De Belgische Kennelclub Sint Hubertus had om het onderzoek gevraagd nadat er berichten waren binnengekomen dat er mogelijke vervalsingen waren bij de stambomen van een aantal Mechelse Herders.  Het ging daarbij om honden in België en Nederland, te weten Ringstar F. Kuno, zoon van Fun du Bois de la Limite, een herder in Nederland. Daarnaast gaat het verder om:

  • Zuart von Kaftan, reu, FCA 9493, geboren 2/6/2009
  • Edden, reu, LOSH 0977755, geboren 5/6/2005
  • Errosh, reu, LOSH 0980132, geboren 18/7/2005
  • Chaos Degantis Kraujas, reu, LSVK BSM 0063/07, geboren 18/6/2007
  • Gmax du Pays Dogons, reu, LOSH 1030383, geboren 9/9/2007

De eigenaren laten weten niet blij te zijn met de gebeurtenissen . "De klacht van het FCI was in geen enkele vorm gestaafd door enige bewijs, In een normale burgerlijke rechtszaak zou dit een geval van laster en eerroof geweest zijn. De betrokken eigenaars hebben nooit enige inzage in het dossier gekregen tijdens het onderzoek en werden dus geschorst zonder enig recht op verdediging."

In ieder geval mogen alle honden nu weer deelnemen aan exposities, wedstrijden, en gebruikt worden -voor zover het Verenigings Fokreglement dit toestaat, als dekreu.


Wellicht ook interessant

circulaire fci

Schorsing Mechelse Herders opgeheven door FCI

Het onderzoek naar vermeende stamboomfraude met Mechelse Herders is afgerond. Er is geen enkel bewijs van fraude gevonden, aldus een van de eigenaren.

fci circulaire

Mechelse herders geschorst hangende onderzoek naar stamboomfraude

De Belgische Kennelclub Sint Hubertus is een onderzoek gestart naar mogelijke vervalsingen van stambomen bij Mechelse herders.  De KMSH heeft een melding ontvangen dat er mogelijk gefraudeerd is me

Mechelse herder (stockfoto)

Altruïsme in honden: Als ik ooit geholpen ben help ik jou

Helpt een hond zijn soortgenoten?  "Ja" zeggen onderzoekers Nastassja Gfrerer en Michael Taborsky van de Universiteit van Bern.