Russische leger gaat gekloonde honden inzetten | Dogzine

Russische leger gaat gekloonde honden inzetten

Picture: Vadim Skryabin/NEFU

In Nederland ontstond al ophef na het klonen van een huishond, in Rusland pakken ze de zaken wat groter aan. Politie en leger gaan daar op grotere schaal gekloonde honden, opnieuw afkomstig van het Zuid Koreaanse bedrijf Sooam Biotech, inzetten als speurhonden. Voortkomend uit de beste speurhonden (sniffer dogs) uit Korea, Mechelse herders overigens, gaan de honden optreden als bomhonden of drugshonden. De eerste pups zijn inmiddels aangekomen in Siberië en zullen na training ingezet worden door de Security Forces. Dat meldt de Siberian Times.

Duurwaren de pups overigens niet, het Koreaanse bedrijf heeft ze als cadeau geschonken aan Rusland. Overigens werken Rusland en het Koreaanse bedrijf al langer samen aan een nog prestigieuzer project, het klonen van een wolharige mammoet, een dier wat al 10.000 jaren geleden is uitgestorven.

Hiermee lijkt langzamerhand een soort bizar filmscenario werkelijkheid te gaan worden, gekloonde honden die ingezet worden door het leger. Uitsluitend op defensieve capaciteiten uitgekozen en gekloond. Enige probleem nu nog voor de Russen is dat de pups tot nu toe alleen Koreaanse bevelen gehoorzamen, het Russisch moeten ze nog leren.

Wellicht ook interessant

kloon

China: klonen van genetisch gemanipuleerde honden voor medisch onderzoek

In Zuid Korea was al een bedrijf dat voor een kleine 100.000 dollar een kloon van een hond produceert, maar China gaat inmiddels een stapje verder.

minniewinnie als pup (screenshot BBC)

Eerste Engelse gekloonde hond krijgt pups

Minnie Winnie, een vier jaar oude teckel, krijgt pups.

milly (foto Youtube)

Kleinste hond ter wereld nu ook meest gekloonde

Het klonen van honden lijkt inmiddels –zeker voor de meer draagkrachtigen onder ons-  gemeengoed te gaan worden, maar het omstreden Koreaanse bedrijf  Sooam heeft weer een nieuwe zet gedaan.