genetisch | Dogzine

genetisch

Bent u een uitgesproken hondenmens? Of eigenlijk helemaal niet (al is het dan wel leuk dat u toch op deze site komt).

Hypofosfatasie is een zeldzame stofwisselingsziekte. In dit geval gaat het om een aangeboren botziekte waarbij de verkalking (calcificatie) van beenderen en tanden verstoord is.

Spierdystrofie is een algemene term die een verscheidenheid aan overgeërfde ziekten omvat die de spieren van zoogdieren aantasten.

Vergelijk de sprintende Shetland-sheepdog met de trage St. Bernard, en het is duidelijk dat de genen van een hond een grote rol spelen in hoe atletisch hij is.

Wie een gemiddelde vos, of wolf, tegenkomt heeft wat moeite om daarin zijn rustige, ontspannen Labrador, Chihuahua of kruising te ontdekken.

Onlangs werd een Markiesje gedekt door een Chinese Crested Powderpuff, oftewel een behaarde Chinese naakthond. Dat gaf nogal wat reacties op de social media. Waarom deden de fokkers dat?

Onlangs verscheen er een onderzoek waar de liefhebbers van kleurgenetica bij de hond erg enthousiast over waren, en terecht: er is een nieuw kleurgen gevonden bij de hond!

In een nieuw onderzoek is bewijs gevonden van genetische overerving van histiocitische sarcomen, een bepaalde vorm van kanker, bij de miniatuurschnautzer.

Er zijn honderden hondenrassen,  en er is geen werelddeel waar honden niet voorkomen. Al duizenden jaren is het zo dat waar de mens gaat, de hond gaat.

Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) is een aandoening die lijdt tot acute ademnood, bijna altijd met de dood als gevolg.