genetisch | Dogzine

genetisch

Onlangs werd een Markiesje gedekt door een Chinese Crested Powderpuff, oftewel een behaarde Chinese naakthond. Dat gaf nogal wat reacties op de social media. Waarom deden de fokkers dat?

Onlangs verscheen er een onderzoek waar de liefhebbers van kleurgenetica bij de hond erg enthousiast over waren, en terecht: er is een nieuw kleurgen gevonden bij de hond!

In een nieuw onderzoek is bewijs gevonden van genetische overerving van histiocitische sarcomen, een bepaalde vorm van kanker, bij de miniatuurschnautzer.

Er zijn honderden hondenrassen,  en er is geen werelddeel waar honden niet voorkomen. Al duizenden jaren is het zo dat waar de mens gaat, de hond gaat.

Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) is een aandoening die lijdt tot acute ademnood, bijna altijd met de dood als gevolg.

 In 2014 lanceerde de Raad van Beheer samen met een aantal partners het programma Fairfok, met de bedoeling om de hondenfokkerij weer een betere naam te geven.

Het strottenhoofd is een onderdeel van het luchtwegsysteem. In het strottenhoofd vinden we de stembanden, de stemplooien en het strottenklepje (epiglottus).

Veel hondenrassen hebben te maken met epilepsie, een ziekte die via de genen wordt doorgegeven.

Het Zuid-Koreaanse laboratorium Sooam Biotech heeft een bijzondere specialisatie: klonen.

Maagtorsie, in medische termen GDV oftewel Gastric dilatation-volvulus  is een van de meest voorkomende doodsoorzaken bij honden, bij sommige rassen zelfs een grotere doodsoorzaak dan kanker.