Verkoop pups Engeland aan banden | Dogzine

Verkoop pups Engeland aan banden

pups

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is. Dit om de “verontrustende handel van dieren” te stoppen. De premier zei dat gezinnen moeten kunnen genieten van de komst een een pup zonder dat de gedachte zelfs maar bestaat dat zo’n dier geleden kan hebben onder mishandeling, wreedheid of verwaarlozing.

De nieuwe wetgeving eist dat alle verkopers aan potentiële kopers de moeder tonen voor de verkoop plaatsvindt. Dit zou in de Engelse wetgeving aangaande dierenverkoop de grootste wijziging zijn in 66 jaar.
De allereerste intentie van deze wetswijziging is dat mensen geen online pups meer zullen kunnen kopen. Maar ook fokkers die hiervoor een wettelijke licentie hebben krijgen te maken met nieuwe regelgeving: ze mogen geen pups meer verkopen tenzij ze die aantoonbaar zelf hebben gefokt en online advertenties dienen het licentienummer en het land van herkomst en verblijf van de pup te bevatten.
Dierenwelzijnsorganisaties verwelkomden het nieuws met blijdschap maar waarschuwden wel dat de handhaving streng moet worden aangepakt.

De aankondiging van deze wet komt twee weken na “Lucy’s Law”, een campagne die werd opgestart om de verkoop van pups zonder hun moeder te verbieden en een vuist te maken naar de wijd verbreide broodfok in het land. Het Britse parlement pleitte vrijwel unaniem voor een dergelijke wet. Dog Trust, een opvang- en herplaatsorganisatie voor honden, sprak al eerder haar zorg uit over de “bloeiende markt” op internet waar met een muisklik pups beschikbaar zijn. Veel van deze pups zijn afkomstig uit Centraal- en Oost-Europa en worden het land in gesmokkeld met valse papieren. Regelmatig worden er dergelijke zendingen met pups onderschept.
De regering gaf aan deze wet te zien als een maatregel die slechts onderdeel is van een reeks zaken waar de regering naar kijkt in de strijd tegen gewetenloze fokkers. Zo wordt er ook gewerkt aan wetgeving die de verkoop van pups onder de twee maanden betreft en ook de fokkerij van dieren met ernstige genetische afwijkingen zal worden aangepakt.

Wellicht ook interessant

onbegrip

De meest voorkomende misverstanden tussen baas en hond

Mensen spreken een andere taal dan honden. Waar wij ons vooral uiten door middel van spraak, zijn honden veel meer gericht op non-verbale communicatie.

de pups (foto DEA)

Mogelijk levenslang voor heroïnesmokkel in pups

Het heeft even geduurd, maar ruim 12 jaar nadat hij zijn misdaad beging staan een dierenarts uit Colombia nu voor het gerecht in New York.

peritas

Laat de moederhond altijd je pup kiezen, volgens de oude Grieken dan.

Honden, in de tegenwoordige tijd zijn ze bijna familie, maken ze een vast onderdeel uit van het gezin. Het kiezen van een pup, het verzinnen van een naam voor de pup, belangrijke beslissingen.