Verkoop pups Engeland aan banden | Dogzine

Verkoop pups Engeland aan banden

pups

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is. Dit om de “verontrustende handel van dieren” te stoppen. De premier zei dat gezinnen moeten kunnen genieten van de komst een een pup zonder dat de gedachte zelfs maar bestaat dat zo’n dier geleden kan hebben onder mishandeling, wreedheid of verwaarlozing.

De nieuwe wetgeving eist dat alle verkopers aan potentiële kopers de moeder tonen voor de verkoop plaatsvindt. Dit zou in de Engelse wetgeving aangaande dierenverkoop de grootste wijziging zijn in 66 jaar.
De allereerste intentie van deze wetswijziging is dat mensen geen online pups meer zullen kunnen kopen. Maar ook fokkers die hiervoor een wettelijke licentie hebben krijgen te maken met nieuwe regelgeving: ze mogen geen pups meer verkopen tenzij ze die aantoonbaar zelf hebben gefokt en online advertenties dienen het licentienummer en het land van herkomst en verblijf van de pup te bevatten.
Dierenwelzijnsorganisaties verwelkomden het nieuws met blijdschap maar waarschuwden wel dat de handhaving streng moet worden aangepakt.

De aankondiging van deze wet komt twee weken na “Lucy’s Law”, een campagne die werd opgestart om de verkoop van pups zonder hun moeder te verbieden en een vuist te maken naar de wijd verbreide broodfok in het land. Het Britse parlement pleitte vrijwel unaniem voor een dergelijke wet. Dog Trust, een opvang- en herplaatsorganisatie voor honden, sprak al eerder haar zorg uit over de “bloeiende markt” op internet waar met een muisklik pups beschikbaar zijn. Veel van deze pups zijn afkomstig uit Centraal- en Oost-Europa en worden het land in gesmokkeld met valse papieren. Regelmatig worden er dergelijke zendingen met pups onderschept.
De regering gaf aan deze wet te zien als een maatregel die slechts onderdeel is van een reeks zaken waar de regering naar kijkt in de strijd tegen gewetenloze fokkers. Zo wordt er ook gewerkt aan wetgeving die de verkoop van pups onder de twee maanden betreft en ook de fokkerij van dieren met ernstige genetische afwijkingen zal worden aangepakt.

Wellicht ook interessant

puppy  (stockfoto)

Je gaat een pup kopen? Let dan vooral hier op!!

Je hebt besloten je gezin uit te breiden met een pup, maar waar te beginnen? Of je nu kiest voor een rashond of kruising, het is belangrijk om je hond van een goede fokker te halen.

Wynne

Pups van 8 weken zijn het leukst...

Mensen zijn gek op honden, en zeker gek op puppies. De leeftijd zou daarbij geen verschil moeten maken, de leeftijd van de pups dan.

markiesje

Kruisingsnest bij het Markiesje

Onlangs werd een Markiesje gedekt door een Chinese Crested Powderpuff, oftewel een behaarde Chinese naakthond. Dat gaf nogal wat reacties op de social media. Waarom deden de fokkers dat?