Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving | Dogzine

Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving

Daniel andrews (foto http://www.premier.vic.gov.au/)

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt). De labour-regering van Daniël Andrews had een verkiezingsbelofte gedaan “We promised Victorians we would crack down on cruel and illegal puppy farms, and this delivers on that promise” en heeft zich daar –naar eigen zeggen aan gehouden.

De Domestic Animals Amendment (Puppy Farm and Pet Shops) Bill 2016  houdt onder andere in dat commerciële fokbedrijven niet meer dan 10 fokteven mogen hebben. Nu is dat nog 350. De fokkers hebben tot 2020 de tijd om hun populatie op natuurlijke wijze te verminderen, daarna is het echt over.

Ben je hobbyfokker, dan moet je, ook al fok je met maar één teef, je aanmelden als “domestic animal business” oftewel als bedrijf. Al deze bedrijven worden opgenomen in een centraal register waardoor de politie en de overheid beter toezicht op deze bedrijven kunnen houden.

Daarnaast kunnen dierenwinkels alleen nog kittens en pups verkopen die afkomstig zijn uit een –geregistreerd= asiel (shelter, pound of foster care). Dit gebeurd in Victoria al wat langer, maar hiermee wordt een commercieel kanaal voor puppyfarms definitief gesloten.

 

dossier

Wellicht ook interessant

puppyhouse, screenshot

Primeur: Rechter haalt 2 ton bij puppenhandelaar in België

Dierenhandelaar Puppy house in het Belgische Boechout is 191.000 euro aan inkomsten kwijt, en moet in totaal 9.000 euro boete betalen.

ftm

Follow the Money duikt in illegale puphandel

Vanaf werelddierendag, morgen, besteed het platform voor onderzoeksjournalistiek "Follow the Money" aandacht aan de zeer lucratieve handel in illegale pups.

protest tegen Hezehof

Geen vergunning voor uitbreiding puppyfarm Hezehof

Een grote hondenfokker uit België, Rudy Guedens, haalt opnieuw bakzijl. Zijn aanvraag om een hondenfokbedrijf te beginnen in Lummen is voor de tweede maal afgewezen.