Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving | Dogzine

Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving

Daniel andrews (foto http://www.premier.vic.gov.au/)

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt). De labour-regering van Daniël Andrews had een verkiezingsbelofte gedaan “We promised Victorians we would crack down on cruel and illegal puppy farms, and this delivers on that promise” en heeft zich daar –naar eigen zeggen aan gehouden.

De Domestic Animals Amendment (Puppy Farm and Pet Shops) Bill 2016  houdt onder andere in dat commerciële fokbedrijven niet meer dan 10 fokteven mogen hebben. Nu is dat nog 350. De fokkers hebben tot 2020 de tijd om hun populatie op natuurlijke wijze te verminderen, daarna is het echt over.

Ben je hobbyfokker, dan moet je, ook al fok je met maar één teef, je aanmelden als “domestic animal business” oftewel als bedrijf. Al deze bedrijven worden opgenomen in een centraal register waardoor de politie en de overheid beter toezicht op deze bedrijven kunnen houden.

Daarnaast kunnen dierenwinkels alleen nog kittens en pups verkopen die afkomstig zijn uit een –geregistreerd= asiel (shelter, pound of foster care). Dit gebeurd in Victoria al wat langer, maar hiermee wordt een commercieel kanaal voor puppyfarms definitief gesloten.

 

dossier

Wellicht ook interessant

de getatoeerde bullterrier

Getatoeëerde hond schokt het internet

Een foto van een zwaar getatoeëerde hond heeft tot een golf van verontwaardiging geleid op social media.

yulin 2017

Stad Yulin: "Er is geen hondenvleesfestival"

"Er is geen zogenaamd "Yulin hondenvlees festival", Het Yulin stadsbestuur steunt geen organisaties die het eten van hondenvlees promoten.

poepende hond

De wetenschap van de hondenscheet

Ze liggen rustig bij je voeten, op de bank of zelfs op bed.  En dan plotseling...