Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving | Dogzine

Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving

Daniel andrews (foto http://www.premier.vic.gov.au/)

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt). De labour-regering van Daniël Andrews had een verkiezingsbelofte gedaan “We promised Victorians we would crack down on cruel and illegal puppy farms, and this delivers on that promise” en heeft zich daar –naar eigen zeggen aan gehouden.

De Domestic Animals Amendment (Puppy Farm and Pet Shops) Bill 2016  houdt onder andere in dat commerciële fokbedrijven niet meer dan 10 fokteven mogen hebben. Nu is dat nog 350. De fokkers hebben tot 2020 de tijd om hun populatie op natuurlijke wijze te verminderen, daarna is het echt over.

Ben je hobbyfokker, dan moet je, ook al fok je met maar één teef, je aanmelden als “domestic animal business” oftewel als bedrijf. Al deze bedrijven worden opgenomen in een centraal register waardoor de politie en de overheid beter toezicht op deze bedrijven kunnen houden.

Daarnaast kunnen dierenwinkels alleen nog kittens en pups verkopen die afkomstig zijn uit een –geregistreerd= asiel (shelter, pound of foster care). Dit gebeurd in Victoria al wat langer, maar hiermee wordt een commercieel kanaal voor puppyfarms definitief gesloten.

 

dossier

Wellicht ook interessant

source: pixabay

Antioxidanten: waarom grote honden eerder doodgaan

Een olifant leeft langer dan een muis, een mensaap langer dan een konijn. Bijna overal in de dierenwereld geldt dat grote dieren langer leven dan kleine dieren.

Willemijn

Willemijn is drachtig, beleef het mee. Deze week deel 3

Dit is Willemijn. Ze is een Friese stabij. Zeven weken geleden is Willemijn gedekt door een andere Friese stabij. We volgen Willemijn tijdens haar dracht.

pup

Nieuwe methode helpt toekomst als geleidehond te voorspellen

Wat zou het handig zijn als we al op jonge leeftijd wisten wat de (on)mogelijkheden zouden zijn van een pup, van een hond. Voor welk werk is hij geschikt, en wat gaat nooit lukken.