NOC/NSF vindt kritiek op honden slachten ongepast | Dogzine

NOC/NSF vindt kritiek op honden slachten ongepast

blokhuijsen

“Wel zullen vertegenwoordigers als ze ernaar gevraagd worden aangeven dat  wij in Nederland anders met deze huisdieren om gaan dan dat de praktijk in Korea helaas blijkt te zijn.”  Dat zei het NOC/NSF afgelopen december in een statement aan Dogzine toen we vroegen hoe het NOC/NSF met het eten van honden omgaat.

Het is dan ook vreemd dat de NOC/NSF zich nu, volgens de Telegraaf, uitput in verontschuldigingen nadat schaatser Jan Blokhuijsen de oproep deed “Behandel honden beter in dit land”.  Korea is, samen met China, een van de landen waar miljoenen honden gefokt worden om als maaltijd te dienen, en vaak wreed worden afgeslacht. De oproep zorgde voor onrust op (Koreaanse) social media. Anderzijds kreeg blokhuijsen veel bijval van dierenwelzijnsorganisaties. En dus haaste het NOC/NSF zich om zich te verontschuldigen. Ook Blokhuijsen verontschuldigde zich, en dat valt weer niet in goede aarde bij hondenliefhebbers. “Nergens voor nodig om je excuses aan te bieden. Zij eten misschien geen Hollandse kaas, nou en? Gefeliciteerd met je medailles, geniet er van! En nooit verontschuldigen omdat je iets niet wilt eten. Om wat voor reden dan ook.”

In Korea sterven jaarlijks tussen de 5 en 10 miljoen honden, vooral tijdens “Boknal”. Na China is Korea daarmee het grootste hondenetende land ter wereld. Weliswaar eten steeds minder Koreanen hond, vooral onder jongeren sterft de traditie uit. Desondanks sloot de Koreaanse regering "voor de Bühne" een hondenmarkt tijdens de duur van de Spelen. Echter, hondenvleesrestaurants zitten op loopafstand van het Olympisch dorp en zijn zeker niet gesloten.

Linksom of rechtsom, het NOC/NSF kijkt liever de andere kant uit. De melding dat Nederlanders anders met hun honden omgaan hebben we nog niet gehoord. De rug van Jeroen Bijl blijkt van gelei. 

Wellicht ook interessant

Picture: Vadim Skryabin/NEFU

Russische leger gaat gekloonde honden inzetten

In Nederland ontstond al ophef na het klonen van een huishond, in Rusland pakken ze de zaken wat groter aan.

chirurg

Trend in opkomst: plastische chirurgie voor je hond

De volgende stap in hondenverzorging is daar. Althans, de vraag wordt steeds groter.

hondenvlees op tentoonstelling. foto: Newfocus

Kim Yong Un (Noord Korea): Eet meer hondenvlees

Kim Jong Un, buiten zijn eigen land nergens echt als volwaardige leider gezien, haalt opnieuw de internationale headlines.