Saarloos F1 pups - een update | Dogzine

Saarloos F1 pups - een update

saarloos outcross pup

Op 17 februari van dit jaar werd voor de eerste keer een outcrossnest geboren waarvan de moeder een ander ras was dan het ras waar die outcross voor bedoeld is. We hebben het over de Saarlooswolfhond, een ras dat hard verse genen nodig heeft en daartoe een outcross programma heeft opgezet.
Er werden al nesten geboren met als vader een Zwitserse witte herder, een working Husky en een Podenco Ibicenco, maar vanuit genetisch oogpunt wordt er extra variatie gewonnen als er een teef van een ander ras als moeder wordt ingezet.
Dat werd dus de Noorse Elandhond en het nest werd geboren bij Marijke Saarloos. Jawel, de dochter van de grondlegger van dit ras.
Haar teefje werd de moeder van zes F1 outcrosspups.
Nu het echt hondjes beginnen te worden worden de uiterlijke kenmerken steeds duidelijker.
Dat we het hier over Saarloosjes hebben is duidelijk, de kenmerkende hoofdjes zijn aanwezig.
Volgens de fokster zijn de karakters wat opener dan die van de Saarloos, een aanpassing die in onze huidige maatschappij van harte welkom is. 
De pups worden uiteraard op de voet gevolgd. Het zijn twee reutjes en vier teefjes, waarvan overigens twee teefjes nog een baasje zoeken. Wie belangstelling heeft kan daarover contact opnemen met de fokster, zij legt graag uit hoe alles in z'n werk gaat.
Maar voorlopig zijn de hummels nog bij hun moeder, die het allemaal niets uitmaakt. Zij is zich gelukkig volkomen onbewust van haar belangrijke rol in dit bijzondere outcrossprogramma: het zijn haar kinderen en ze zijn haar allemaal even lief. 


 

Wellicht ook interessant

een van de honden

Het drama van Le Briqueterie

"Ze is een beroemdheid in de wereld van Saarloos wolfhonden en een naam in de Franse en Europese Kynologie. (Cornelia is) meer dan een fokker, maar een kunstenaar die voortdurend het ras met een li

pups

F2 nest bij de Saarlooswolfhond

Binnen het fokprogramma van de AVLS (Algemene Vereniging Liefhebbers van Saarlooswolfhonden) is een F2-nest geboren, wat betekent een tweede generatie outcross.

saarloos outcross pup

Saarloos F1 pups - een update

Op 17 februari van dit jaar werd voor de eerste keer een outcrossnest geboren waarvan de moeder een ander ras was dan het ras waar die outcross voor bedoeld is.