Duitse politie treft weer dode en doodzieke pups aan bedoeld voor Nederland | Dogzine

Duitse politie treft weer dode en doodzieke pups aan bedoeld voor Nederland

een van de overlevende pups, foto Tierheim Amsberg

Of ze bedoeld waren als cadeautje onder de kerstboom zullen we nooit weten, maar voor enkele pups liep de kerst alvast verkeerd af. En dit zijn er waarschijnlijk maar een paar van velen. Afgelopen week ontdekte de politie van Amberg (Duitsland) bij een inspectie van een Hongaars busje met aanhangwagen dat de lading zwaarder was dan aangegeven. De lading in het busje bleek te bestaan uit vervalste merkkleding, maar in de aanhanger van het naar Nederland rijdende busje hoorden de agenten ook geluiden. Bij inspectie bleek dat er vier veel te jonge pups in kattenboxen gestopt waren, weggehaald bij de moeder op een leeftijd van vier à vijf weken.

Drie pups waren in erbarmelijke toestand, een vierde pup bleek al overleden te zijn, vermoedelijk omgekomen door de kou. Ook werd er in de aanhanger nog een andere kattenbench gevonden die al leeg was, vermoedelijk is die pup al eerder gedumpt.

De drie overlevende pups zijn ondergebracht in het asiel van Wunsiedl, aangezien het plaatselijke asiel geen quarantaine-afdeling heeft. Een dierenarts heeft zich direct over de drie zwaar onderkoelde pups ontfermd. Bij navraag vandaag, zo laat de politie weten, waren de honden verzwakt maar nog in leven. Alleen hebben de dieren dusdanig veel wormen in het lichaam, dat het nog maar de vraag is of ze de ontwormingskuur overleven.

het busje met aanhanger

Later in de nacht troffen agenten ook nog een busje uit Slowakije aan met 15 pups. Deze bleken in een betere conditie te zijn, en daarom mocht het busje zijn weg vervolgen.

Voor wie nog deze kerst een pup  onder de kerstboom wil, is het goed om even na te denken hierover. Wellicht is uw veel te jonge, doodzieke pup al met enkele stervende broertjes en zusjes onderweg naar die goedkope fokker op Marktplaats…


 

Wellicht ook interessant

laurens_ivens_-_fotgraaf_mirande_phernambucq

Gemeenten: bedenktijd en recht op terugbrengen van dieren

36 gemeentes hebben vandaag gezamenlijk een brief gestuurd aan de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken, waaronder dierenwelzijn nu eenmaal resorteert.

puppy  (stockfoto)

Je gaat een pup kopen? Let dan vooral hier op!!

Je hebt besloten je gezin uit te breiden met een pup, maar waar te beginnen? Of je nu kiest voor een rashond of kruising, het is belangrijk om je hond van een goede fokker te halen.

pups (foto HR Revenues and Customs)

Engelse belastingdienst vilt illegale fokkers

In één grote operatie heeft de Britse fiscus ruim 5 miljoen pond (5,8 miljoen euro) aan achterstallige belastingen geint bij malafide fokkers in het Verenigd Koninkrijk.