Hondensport | Dogzine

Hondensport

Meer dan 30 landen over de gehele wereld zijn aangesloten bij The International Federation of Rottweilerfriends (IFR) en ieder jaar houden zij een wereldkampioenschap in één van de aangesloten landen.  Na een geslaagd evenement bij onze zuiderburen in 2017, mag de Nederlandse Rottweiler Club dit jaar de WK africhting voor Rottweilers organiseren.

Zondag 27 mei is het weer “Dag van de Hond”, inmiddels voor de achtste keer sinds het evenement over heel Nederland in 2011 van start ging.  Tijdens deze dag kunnen alle (potentiële) hondeneigenare

Vergelijk de sprintende Shetland-sheepdog met de trage St. Bernard, en het is duidelijk dat de genen van een hond een grote rol spelen in hoe atletisch hij is.

Tussen al het Olympisch geweld valt het misschien niet zo op, maar Nederland is sinds dit weekeinde ook een Europees Kampioen rijker.

Dit bericht plaatsen we namens de organisatie:

UPDATE: Wedstrijd afgelast!

In het weekend van 8, 9 en 10 december 2017 komen sledehondenteams bij elkaar in de Beugense Bossen bij Landhorst in Noord-Brabant.

Viervoudig Iditarod-winnaar Dallas Seavey zal niet aan de start komen in dde 2018-editie van deze zware sledehondenrace in Alaska.

De eerste wedstrijd van Hoopers Nederland was een succes. Er waren 41 deelnemers, veel bezoekers die langs de zijlijn meekeken, mooie prijzen en een de locatie was prachtig in de bossen van Ommen.

Orweja kondigt op 15 mei 2017 een wijziging aan van het Algemeen Reglement Jachthondenproeven (ARJP), ook wel het rode boekje genoemd.

De CHAMPIONS TROPHY is dé onderlinge wedstrijd tussen de beste retrievers van het afgelopen seizoen. 

Jachthonden moeten zwaar werk leveren, zowel fysiek als mentaal.

Al halverwege 2016 werd een veelbesproken besluit aangekondigd door de minister van Economische Zaken.

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Deze sport is geschikt voor elke hond. Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen.

Zaterdag 26 en zondag 27 november waren de bossen bij Gilze het terrein voor de Altena Sledehondenrace. Sledehonden trokken karren en steps door een koud maar zonovergoten landschap.