Gouden erespeld voor Gerard Miegies | Dogzine

Gouden erespeld voor Gerard Miegies

gouden erespeld

Op 2 juni was de keurmeestersdag van de Commissie Jachthondenproeven. Op die dag kreeg Gerard Miegies de gouden erespeld van de Raad van beheer opgespeld. Dat werd gedaan door Hugo Stempher.

miegies
Foto: Orweja

De speld werd uitgereikt voor 30 jaar keurmeesterschap: Gerard Miegies werd in 1988 benoemd tot jachtkeurmeester.
Hij was echter al actief in de hondensport sinds 1973.

Gerard Miegies begon ooit bij KC Amsterdam, hij begon met zelf jachttrainingen geven in 1975. Hij is de initiator geweest van de zogenaamde "dummydagen", later legde hij zich toe op teamwedstrijden en working testen. Hij heeft trainingen gegeven tot 2016. 

Na ruim 40 jaar besloot Gerard Miegies met het keuren te stoppen. Hij heeft ontelbare wedstrijden gekeurd en ontelbare honden helpen trainen en de jachtwereld is daarom zeker schatplichtig aan hem.
Zijn enorme gedrevenheid en inzet werd daarom terecht bekroond met deze gouden erespeld.


 

Wellicht ook interessant

jachthond met vogel

Jachtverbod vanwege vogelgriep is geschrapt

Het jachtverbod dat in werking werd gesteld vanwege de oprukkende vogelgriep in ons land zorgde ervoor dat organisatoren

mak

Hoge schadevergoeding voor neergeschoten Cruftswinnaar

In 2015 won de 3-jarige Rhodesian Ridgeback van Dorothy McGoldrick op Crufts: hij werd beste reu. Voor zo'n grote inschrijving voorwaar een prestatie.

wild zwijn

Afrikaanse varkenspest in aantocht

De Afrikaanse varkenspest houdt België, en ook Nederland in z’n greep. De voor varkens, maar ook andere varkensachtige diersoorten zeer besmettelijke ziekte is gevonden in het Belgische Wallonië.