dood | Dogzine

dood

In Marokko, vooral in het noordelijk deel van de toeristenstad Agadir, worden de laatste weken massaal zwerfhonden afgeschoten.

In Frankrijk is een heftige discussie losgebarsten naar aanleiding van een artikel in de krant “Paris Match” waarin Delon laat weten ziek te zijn van deze wereld waarin we nu leven “ik moet ervan o

Voor de meeste hondeneigenaren is het geen vraag, maar een gegeven. Honden hebben gevoelens, gevoelens die die van de mens benaderen.

Roken is niet erg gezond, en logischerwijze kunnen we bedenken dat het ook voor honden niet gezond is.

Een huisdier  in huis voelt voor veel mensen aan als een familielid. Maar. zo blijkt uit recent onderzoek, het gaat verder.

Er wordt vaak nonchalant gedaan over ontwormen, maar oplettendheid is geboden. Dat blijkt uit het trieste verhaal van Loulou, dat we van de eigenaar mogen delen:

Een flinke groei van blauwalgen heeft in de Tegeler See bij Berlijn de dood van tenminste 11 honden veroorzaakt.

Met het grootste gemak kijken we naar films waarbij mensen als bosjes vallen, wereldrampen waarbij de halve bevolking wordt uitgeroeid, ongevallen, moorden etc.

Veel mensen willen ook na hun dood niet scheiden van hun  huisdier, vaak een hond of kat.

Wie een geliefde verliest krijgt in de omgeving begrip en mededogen. Of het nu een ouder is of een kind, een vriend of een geliefde, verlies wordt begrepen en gerespecteerd.