Amerikaanse rapper komt met honden-ontspanningsmuziek | Dogzine

Amerikaanse rapper komt met honden-ontspanningsmuziek

Foto: Instagram van Gnash

We schreven al eerder over honden en muziek. Vooral reggae lijkt honden rustiger te maken, zo bleek uit onderzoek.

De Amerikaanse rapper Gnash wilde ook graag op zoek naar DE muziek om zijn (adoptie)hondje Daisy tot rust te brengen, en dus besloot hij zelf een song bte schrijven voor de hond. Om dit project tot leven te brengen, is de “I hate u, I love u”- singer-songwriter schrijver samen met YouTube en de Best Friends Animal Society No-Kill los Angeles aan dit project begonnen.

De video hierboven laat zien hoe Gnash en zijn team de wetenschap zocht achter de geluiden die honden kalm en ontspannen maken. Met behulp van wat hij leerde over psychoacoustische therapie voor dieren, produceerde Gnash "”Song for Daisy", een tune gemaakt om de sociale angst van zijn pup te verlichten. Daisy vond het geweldig.

Maar misschien, nog belangrijker, ook de schuilhonden van het NKLA Pet Adoption Center van het Best Friends Animal Society aanbidden het: Het speciaal vervaardigde lied heeft onmiddellijke effecten op de “honden in het opvangcentrum die vaak opgewonden of angstig zijn door die speciale asielomgeving. Het afspelen van “song for Daisy” maakte de honden onmiddellijk kalm.

Ook proberen? Speakers aansluiten en de video hieronder afspelen. 

Wellicht ook interessant

vlees voor honden

Dieet met veel vlees is beter voor je hond

Een dieet met veel vlees is het beste voor je hond.  In ieder geval stukken beter dan het meer “menselijke” dieet met veel koolhydraten.

chihuahua

De Chihuahua, de meest destructieve hond van allemaal

We praten veel over bijtgrage honden, maar wat zijn nu de meest destructieve hondenrassen?

Daniel andrews (foto http://www.premier.vic.gov.au/)

Australie pakt puppyfarms aan met strenge wetgeving

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt).