staatssecretaris | Dogzine

staatssecretaris

De brief van Staatssecretaris Martijn van Dam aan de Tweede Kamer over maatregelen voor Hoogrisicohonden heeft niet alleen opnieuw tot veel commotie, maar ook tot veel onduidelijkheid geleid.

Tegen de verwachting van velen is, is demissionair staatssecretaris Van Dam toch met een lijst maatregelen gekomen om bijtincidenten terug te dringen.

Tussen alle commotie over de aanbevelingen omtrent hoogrisico-honden (waarover morgen meer) valt een aantal andere maatregelen van staatssecretaris Van Dam nauwelijks op.

“Terug naar fijn en verantwoord hondenbezit voor elke hond, elke baas, elke wijk,” lees ik in het artikel van Ineke Herwijnen, directeur van de Hondenbescherming op Animals Today.

Binnen een maand wil staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken reageren, en een lijst van de te nemen stappen, aan de Tweede Kamer sturen naar aanleiding van het op 21 februari versche

Het deze week gepresenteerde advies van de Raad voor Dierenaangelegenheden heeft de gemoederen flink verhit.

Kort aanlijnen en altijd een muilkorf, en bij het eerste bijtincident gelijk euthanaseren: “one strike out”.

Staatssecretaris van Dam is niet van plan om anti-vlooienmiddel Bravecto van de markt te laten halen. Dat antwoordt hij op vragen van Partij van de Dieren-kamerlid Esther Ouwehand.