Spaanse plaatsen verplichten wegspoelen hondenurine | Dogzine

Spaanse plaatsen verplichten wegspoelen hondenurine

foto: wikipedia commons (maker: I See Modern Britain)

Hondenbezitters die naar de Spaanse plaats Benalmádena gaan, of daar wonen, moeten voortaan de plas van hun hond opruimen. De Zuid-Spaanse kustplaats heeft via een gemeentelijke verordening bepaald dat wie niet de plek waar zijn hond heeft geplast, schoonmaakt met water met azijn of zeep daarvoor een boete kan krijgen, aldus website inspanje.nl

Het is nog niet duidelijk hoe hoog de boete wordt. Maar de urine gaat stinken, in Zuid Spanje kan het maandenlang niet regenen en dus wordt de urine niet weggespoeld, en dus komen er klachten.

Voor de handhaving van de nieuwe verordening zullen politieagenten moeten surveilleren en controleren of hondenbezitters hun verantwoordelijkheid nemen. Zo niet, dan kunnen ze op de bon worden geslingerd.

Benalmadena is daar overigens niet de enige in. Het Engelse Gibraltar (gelegen in Zuid Spanje) kent een vergelijkbare regeling, met boetes die oplopen tot 400 pond (voor hondenpoep, dat dan wel). De Italiaanse stad Piacenza rekent tot 500 euro voor wie de plas niet wegspoelt. Alleen politiehonden en geleidehonden hoeven niet achter zich op te ruimen, de bazen althans. En vriest het flink in de Noord Italiaanse stad hoeft het naspoelen ook niet, dan zouden mensen namelijk lelijk ten val kunnen komen als ze uitglijden over de natte stukken op straat.

Opnieuw in Spanje, het plaatsje Mataro (Catalonië) heeft de boetes voor urineren zonder wegspoelen al wel vastgesteld, 750 euro. Plassen en poepen op openbare grond in Geneve is volledig verboden (de boete is 350 Zwitserse Franc, in parken is men iets soepeler in het toepassen van de regel). Zurich en Basel zijn iets soepeler, maar officieel mag de hond daar niet op “niet-passende plekken”plassen.


 


 

Wellicht ook interessant

Plassende hond

Kleine hondjes doen het vaker.... Een plas.

Voor geen enkele hondenbaas mag het nieuw zijn dat naast kijken en horen het ruiken een belangrijke rol speelt bij herkenning, en zeker het inschatten, van soortgenoten.

onderzoeksfoto van plassende hond tegen boom

Je hond liegt bij het plassen

Kleine hondjes liegen vaker over hun grootte. Dat blijkt uit een net gepubliceerd onderzoek naar de hoogte van het markeerpunt.

hond bij lantaarnpaal

Honden plassen lantaarnpalen omver

Eens in de zoveel tijd duikt het weer ergens op, het verhaal van de omvallende (of bijna omvallende) lantaarnpaal waarvan onze hond de reden zou zijn, nu ja, zijn urine.