dna | Dogzine

dna

Er was eens een hond die heel liefhebbende bazen had. Die hond werd toen ze 13 was een tikje incontinent. De bazen bestelden een test bij een laboratorium.

De wilde wolf is veel meer hond dan je denkt, uit nieuw onderzoek blijkt dat tenminste 60% van de Europese Grijze wolf kleine blokken DNA draagt afkomstig van honden.

Het genoom is de complete genetische samenstelling van een organisme. Genomica is dus de studie van het complete genoom. En tegenwoordig is er zoiets als consumentengenomica.

Een onderzoeksproject van de Universiteit van Leipzig gaat in op de vraag hoe betrouwbaar speurhonden (mantrailing) het individuele geurspoor van een persoon kunnen volgen onder echte operationele

Spongiform Leukoencephalomyelopathie (SLEM), ook wel “shaking puppy syndrome” genoemd, kan nu voorkomen worden bij Border Terriers dankzij een DNA test.  Wetenschappers van de Universiteit Missouri

De Britse Kennelclub (The Kennel Club) kan een doorbraak op haar naam schrijven.

Onlangs verscheen een nieuwe studie over inteelt bij 112 hondenrassen (Dreger et al 2016).

Identificatie van genetische mutaties die ziektes kunnen veroorzaken is nuttig in fokprogramma's die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteiten van een ras.

Genetisch onderzoek bij de geplande ouderhonden is belangrijk. Elke goede fokker zal dat beamen.