kinderen | Dogzine

kinderen

Hoe meer huisdieren je hebt tijdens je eerste levensjaar, hoe lager de kans op allergieën. Dat blijkt uit deze week gepubliceerd Zweeds onderzoek.

Kinderen die opgroeien met honden hebben minder vaak last van astma. Opvallend nieuw daarbij is dat het vooral geld als de kinderen samen met een teef opgroeien.

Niet alleen herkennen kinderen hondentaal slecht, waardoor ze vaak niet het verschil tussen een vrolijke en een kwade, verontruste hond zien, zelfs als ze de emot

Een nieuw onderzoek toont aan uit dat therapiehonden kinderen met ADHD (Attention Deficit / Hyperactivity Disorder) kunnen helpen hun symptomen te beheersen.

De manier waarop ouders met hun kinderen communiceren is van groot belang, dat is al jaren bekend.

Recent nog meldde Merel Langelaar, vice-voorzitter van de Nederlandse Maatschappij voor diergeneeskunde, dat huisdieren toch echt een potentieel gevaar zijn voor zwangeren en kleine kinderen.  "Kor

Hondeneigenaren zijn er nog slechter in om de lichaamstaal van honden tijdens de omgang met kinderen te "verstaan" dan niet-hondeneigenaren. tot die conclusie komt Dr.

Een huisdier kan sociaal, emotioneel en educatief voordeel brengen aan kinderen en adolescenten, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerde studie.

Peuters lijken meer op honden dan op apen, een aardige introductie, maar als het op coöperatieve communicatie aankomt, wel een bewezen feit. Aan de Universiteit van Arizona vergeleek Dr.

Jonge kinderen weten precies wanneer een hond kwaad is en dreigt, maar herkennen niet of een hond angstig is. En dus ook niet of een hond mogelijk uit angst gaat bijten.