hulphond | Dogzine

hulphond

De Week van de Assistentiehond is van start gegaan! Van 5 tot en met 11 augustus eren we de vele assistentiehonden die de wereld van hun eigenaren letterlijk vergroten!

"We found dogs not only sense what their owners are feeling, if a dog knows a way to help them, they'll go through barriers to provide to help them,"

Moeite met lezen is iets dat veel voorkomt. Bij kinderen zijn er al talloze methodes geprobeerd en de ene werkt beter dan de andere.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines is onder vuur komen te liggen nu ze heeft aangekondigd dat ze niet langer “pitbull-achtige” honden als servicehonden, hulphonden, meeneemt op ha

Bij hondennieuws horen soms ook gewoon feelgood-verhalen. Soms lijken we te vergeten dat honden gewoon heerlijk lieve dieren zijn waarvan er heel veel een goed leven hebben.

Kan samenwonen met een hond verlichting betekenen voor mensen met chronische pijn? “Ja” denken onderzoekers aan de Universiteit van Calgary (Canada).

Mensen met psychische aandoeningen kunnen baat hebben bij een huisdier. Dat blijkt uit een groot literatuuronderzoek dat deze week is gepubliceerd in het blad BMC Psychiatry.

Hulphonden bij posttraumatisch stress syndroom. In de VS, maar ook in Europa, komt het steeds vaker voor.

Vliegtuigmaatschappijen ondervinden meer en meer hinder van assistentiehonden en hulphonden.

Het aantal patiënten met alzheimer neemt, mede door de toenemende vergrijzing, nog steeds toe, en ondanks de vele onderzoeken is er nog geen afdoende oplossing gevonden om de slopende ziekte tot st